ramazan ayında sabah ezanının erken okunması

3 entry daha

  • İmsak vakti girmesiyle yeme içme kesilmesi gerektiği için ramazanda ezan imsakta okunur. aynı şekilde normal zamanda da oruç tutacağınız zaman vakit olarak imsaktan önceyi baz almalısınız.

    Edit: imsak vakti yalancı fecr vakti olarak geçer. Bu tamamen temkinli davranmakla alakalıdır. İnsan beşer şaşar. Her şeye hakim olamayabilir. Göz görür, görmez, yanılır. Bunun bir sürü ihtimalleri var. Bu sebeple yalancı fecr, geri fecr denilen bu vakitte yeme içme kesilir. Sadece temkin. Bunda zarar yok fayda var aksine. İsteyen devam eder Tabi yeme içmeye ama tehlikeye atmanın ne lüzumu var? Kırk dakika erken bitirirseniz yemeyi aç kalmazsınız merak etmeyin. Oruç öyle bir şey değil zaten.
  • Abdülaziz Bayındır’a göre yanlış zamanda okunduğu iddia edilen durumdur. Oruç zamanının erken başlatıldığını, yalancı fecr ile fecr zamanının karıştırılmaması gerektiğini belirtir.
    sahur ezanı okunurken uyandığım zamanlarda, bu hocanın yorumuna göre diğer durumlarda ise diyanetin yorumuna göre hareket ediyorum.
    İslam dini seçim hakkı tanıyan demokratik bir dindir.
  • Birkaç gün önce 5.20 de okunduğuna şahit olduğum namazın şimdi 4.32 de okunacak olması durumudur. Özel bir sebebi var mıdır , bilen birileri bizi aydınlatsın

    Edit: güneş doğuş saatini eklemek isterim : 6.04

    Edit2: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/187)
  • Erken okunması değil de biz ona tam zamanında okunması diyelim. Detayını @gurbetkuşi çok güzel açıklamıştır.
3 entry daha