öğretmenlerin 4 yılda bir sınav olması

6 entry daha

  • haydaaaaa.
    gün geçmiyor ki sistem biraz daha zorlaşmasın.
    öğrencilerin sınav sistemiyle oynamıyorlardı çok zamandır demek bunun için çalışmalar sürdürüyorlardı.
  • Amacı dışında kullanılacak olan uygulamadır.

    Eğer amaç doğrudan doğruya eğitim kalitesini artırmak olsaydı sonuna kadar destekleyeceğim uygulama olurdu. Ancak amaç mevcut öğretmen kadrolarını iktidara ve iktidarin yönetim algısına yakin hale getirmekten öteye gitmeyecek. 4 yolda bir yapilacak olan sınav aba altından sopa göstermek olacak. Birileri tüm yeterliliklerine rağmen çatır çatır elenecek, birileri de tüm eksikliklerine rağmen ideolojik yatkınlıkları sebebiyle devam edecek. Zaten okullarda inanılmaz bir gammaz sistemi çalışıyor. Mevcut iktidara en hafif bir eleştiri, yaratilisciliga karşı bir duruş, atatürkçü bir yaklaşım sizi hemen üst mercilerde göze batan biri haline getiriyor. Yani isler daha da boka saracak demektir.
  • Bilgiler sürekli güncelleniyor, ben ilkokulda hecelemeyi farklı öğrendim, şuan çok daha farklı bir metoda dönüşmüş. Benim fen derslerimde öğrendiğimde maddenin üç hali var idi, şuan dört. Bu bağlamda değişen ve güncellenen bunca bilgiler karşısında öğretmenleri sürekli güncel tutmak, geliştirmek ve yeniliklerden haberdar etmek adına çok güzel bir uygulama olmuş.
    Örneğin; lise eğitimim sırasında aldığım dil ve anlatım dersinden 4 yıl boyunca eğitim aldım. Fakat öğrenebilmem ve kendime bir şeyler katıp, kendimi geliştirmem kendi emek ve çabam ile oldu. Keza Benim üniversite sınavlarıma da bu durum yansıdı.
    Bu gibi spesifik durumların önüne geçmesi ve öğretmenlerimizi her daim bilgilendirip, güncel tutması adına güzel bir olay olmuş.
    Siyasi olarak değerlendirmek dahi istemiyorum, çünkü eğitim gibi önemli bir Temelin içinde böyle şeylerin geçmiş olması dahi içler acısı bir durum.
  • ezbere dayalı eğitim sistemi eleştirilerine rağmen daha bir ezberci sistem dayatmasının ayak seslerini hissettiren haberdir. olayın siyasi boyutu bambaşka bir şey zaten. lakin sen bu öğretmene nasıl soru soracaksın? yine bir şeyleri ezberlemesine neden olacaksın. yok sınav yerine her okul için kapalı devre değerlendirme sistemi getirmiş olsan körlerle sağırlar birbirini ağırlar olacak. sevdiği öğretmeni yetkin olmasa kayıran arkadaşları illa olacaktır. yok iki ayaklı veli ve öğrenci tarafından bir değerlendirmeye sokulan bir sistem gelse bu sefer de öğretmenler yine kendine bir şey katamayacaktır. bu tür bir sınav yerine eğitim ve öğretimine katkıda bulundukları öğrencilerin mevcut ulusal sınavlardan aldıkları netleri analiz eden bir sistem getirilebilir. düşünsenize rapor sonucu öğretmenin tüm öğrencilerinin mesela "kesirler" konusunda eksik olduğu ortaya çıkıyor. öğretmene ise bu rapor gidip bir süre tanınabilir ve akabinde o öğrenciler okul bazlı o okulun öğretmenlerinin raporda eksik çıkan konuları içeren sınava tabi tutulabilir. bunun da açıkları elbette olacaktır fakat bana en mantıklı gelebilen sistem budur. çünkü öğretmenlerin hem o konuları öğrenmesi hem de iletişim becerilerini geliştirmesi ve öğrenme yöntemlerini araştırarak mevcut öğrencilerinin genel eğilimine göre yaratıcı bir öğretme şekli seçmesine olanak sağlar.
6 entry daha