milliyetçilik

  • Vatanım için ölürüm diyen insanların vatanı için yaşamaması değildir. Ölme ihtimaliniz düşük. Vatanınızı çok seviyorsanız yaşarken fayda sağlamalısınız. Savaşta Ölmeniz değil düşman askerini ölürmeniz gerekir ^_^
  • Turancı olmayan biri türk milliyetçisi değildir. Turana inanmıya bilirsin ama onu aşagılıyıp redetmek bana ihanet gibi geliyor. Neden bir milliyetçi milliyetinin iyiliğini bağımsızlığını istemesin?
  • → ayrıca benimdir.

    Milliyetçilik = sosyaliize'dir. Sonuna kadar da arkasındayım bu sözümün.

    hıh!!..
  • Bir şeyden eminsem, o da avrupa-amerika ve türkiye'nin milliyetçilikten anladığının tamamıyle birbirinden farklı olduğudur.

    Amerika'da sözümona milliyetçilik diye bir şey yok zaten. Onlara göre siyasi liderler ve kızıl orduda emek vermiş herkes milliyetçiliğin altını doldurur, ki bu milliyetçilik değildir.

    Avrupa'da ise, kelimenin tam anlamıyla sömürgeciliği halka milliyetçilik diye yutturmuşlar. Küçük topluluklarin emeklerini ve dillerini, kültürlerini çalıp onları egemen güce (hegemonyaya) mahkûm duruma getirmişler. Buna da milliyetçilik süsü verip güya farklı toplulukları ait olmadıklari başat bir ırka ulamışlar.

    Türkiye'de milliyetçiliğe ise canlar kurban olsundur. O kadar kendinden nevzuhur ve o kadar organik bir milliyetçiliğimiz var ki, farklı milletlerin tebaasından gelenler bile bizdeki milliyetçiliğe hayran olurlar. bu milletler, kendilerinin de birer "türk milliyetçisi" olduklarını söylemekten gocunmamışlar, keza başka otoritelerin istismarindansa türklerin koruyuculuğuna sığınmayı türk hükümdarlardan bizatihi talep etmişler.

    ..
    Demek ki diyorum, şu avrupa'lı yazarlarla türklerin milliyetçilik konusundaki çatışmalarını görünce,

    Demek ki milliyetçilikten anladığımız şeyler farklıymış da o yüzden yazarlarımız yabancı yazarlarla anlaşmazlık hâlindelermiş.

    İşte bunlar hep tane tane anlatılmalı diye düşünüyorum.

    Haksız mıyım? :-|
  • dil, tarih veya kültürel bakımdan benzer olan insanların bir araya gelerek ilerlemeye çalışması durumuna verilen ad. bir ideoloji.
    fazlası zarardır (bkz: faşizm).
    bizim için en uygun olanı atatürk milliyetçiliğidir ne ırkıçılık seviyesindedir ne de millet olmayı yok saymaktadır. ırk atadan geçer, seçilemez fakat millet öyle değildir. kendini neye ait hissediyorsan onunsundur. annen baban rus olabilir ama kendini türk görüyorsan benim için türksündür. atamız mustafa kemal atatürk de şu sözüyle olayı aslında özetlemiştir (bkz: ne mutlu türküm diyene).
  • Fazlası abartıya kaçar. Dozunda güzeldir...şu sıralar ırkçılık ile karıştırılıyor maalesef. Milliyetçilik türkü, kürdü ayırmak değil hep beraber kenetlenmiş bir şekilde vatana millete hizmet etmektir.
  • Mustafa Kemal Atatürk'ün oturtmak istedeği kavram milliyetçilikten daha çok sosyal devlet ve devletini seven halktır. Ne mutlu Türk'üm diyene, her ne kadar bu dönemde içi boşaltılmış veya anlaşılmamış olsa da, bu ideolojiye işaret etmektedir. O günkü şartlar değerlendirildiğinde ( milliyetçilik akımları ve isimlendirme çabaları), Gazi Paşa akla ve mantığa en uygun şekilde hareket ederek topluma birleştirici bir mantıkla yaklaşmıştır. Winston churchill gibi yılların siyasetçisinin böyle adamlar 100 senede bir gelir ama malesef Türkler'in arasından çıktı anlayışı kıskançlıktan değil bilakis Gazi Paşa'ya duyduğu saygıdan ve mensubu olduğu toplumun malesef ona tam anlamıyla sahip çıkamayacağı öngürüsünden ileri gelmektedir. Nitekim malesef ve malesef churchill'in öngürüsü bugünlerde doğru çıkmaktadır. Mustafa Kemal, cumhuriyet'in mihenk taşıdır ve her anlamda düşüncelerine ve görüşlerine sahip çıkıp üstüne koyarak ilerletmemiz gerekmektedir.
  • 1789 fransız ihtilali fransa-ingiltere ortaklığının amerika'ya karşı verdiği (amerikan bağımsızlık savaşı) savaşı kaybettikten sonra, özellikle fransa'nın bu durumdan çok etkilenerek giderek fakirleşmesi ve sarayın bu durumu "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" mantığıyla karşılaması sonucunda halkın bir fiil isyan ederek saray ve eşrafının nerdeyse hepsini giyotinden geçirmesiyle sonuçlanmıştır. Milliyetçilik akımları halkın açlık sınırıyla birebir ilişkilidir. Sosyal devlet anlayışının olduğu yerlerde milliyetçilik akımları çok da ilgi görmemiştir. İnsanoğlu ilginç bir varlık olup, varlığını tehdit altında gördüğü her dönem farklı bir ideolojiye sığınmıştır. Din, ırk, cinsiyet gibi kavramlardan ortaya çıkmış ideolojiler tamamen olumsuz bir duruma olumlu anlamda isyan ile başlamış ve güçlerin el değiştirmesiyle olumsuz durumlar yaratarak kısır bir döngü oluşturmuştur. Özellikle dinler tarihi buna en büyük örnektir.
  • 1789 Fransız ihtilali ile ortaya çıkan fikir akımı. Çok uluslu imparatorlukların çöküşüne neden olmuştur.
  • Atatürk çizgisinden bir bakış:

    günümüz türkiye'sinde manası bulandırılmış, içi boşaltılmış olan sözcük.

    kendilerini ülkücü, islamcı- türkçü olarak tanımlayan kimseler bu sözcüğü kendilerinin düşlerine zıt gruplara karşı etkili bir argümanmışcasına savurarak vatani görevlerini tamamladıklarını düşünür. zira kendi bakış açılarından bakınca vatanını seven ve koruyanlar sadece kendileridir, diğerleri yalnızca vatanı bölmeye çalışan, milleti olmayan ahlaksızlardır!

    oysa ki ulu önder atatürk'ün bahsetmiş olduğu milliyetçilik bu günlerde kullanılan kelimeden oldukça farklıdır. ortaya atılmış yeni bir teorik mefhum olmaktan ziyade, bir ulusun kaderini çizmesi için atılan sağlam temel ilkelerden bir tanesidir. ulusal birlik ve beraberliğin yapı taşıdır. faşizm ve hatta ırkçılık ile bol bol, bilinçli- bilinçsiz karıştırılan ilkenin temel gayesi, ülkenin bütünlüğünü korumak ve ekonomik olarak bağımsızlık kazanma adına hareket etmektir.

    ''yerli malı yurdun malı''

    fakat, tekrar, ne yazık ki... milliyetçilik ilkeler ile ilişkin konumundan kopartılarak siyasi bir ideolojiye dönüşmüştür.
    iktidarın
    sömürünün
    kanın
    açlığın
    sefaletin
    cehaletin
    ve
    para akışı
    çarkının kırılamamasında milliyetçi grupların önemi yadsınamaz derecede büyüktür.
    günümüz konumu ile iktidarın ideolojik aygıtlarından biri olmalarından ziyade ''örgürtlü'' ocakları, mahalle abileri, kampüs kabadayıları, emniyet mensupları ve her türlü cahil, saldırgan oluşumları ile iktidarın emniyet kemeri görevi görmektedirler.

    '' ne kadar milliyetçi o kadar kapitalist
    muktedir sorgulanmaz “vatan hainisiniz”
    yurt vatan devlet için lazım ise cesetler
    toprağım bütün dünya halkımdır nev-i beşer

    bir kez ikna olunca milliyetçilik harcı
    farklı olana sözü “defol git pis yabancı”
    mozaikten haz etmez de mermer bile yunanca
    lakin her dilde faşizm “beton millet sakarya”
    -bandista
  • Kendi devletini canından daha çok sevmektir.Tabi bu da çok iyi bir şeydir.şuan gençlerimiz bu milliyetçiliği daha çok kafaya takarlarsa Türkiye eski günlerine geri döndü diyemeyiz.çünkü o günler...
  • Kutuplaşmayı öven kafatasçıları ortaya çıkarmış başlık. Bu zatlar zamanla kendi grupları arasında da bölünüp tekbir çekerek kavga eder. Hayır milliyetçiliğin ne olduğunu bilmesem adolf hitler'i övücem. Bu zaat ı muhteremler gavur dedikleri memleketlerde de solcu olurlar buda not düşülsün buraya.
  • vallahi bu başlık beni dumura uğrattı. ırkçılık ile milliyetçilik farkını yapamayanlar lütfen burayı terketsinler.
    milliyetçi olup olmamanız beni alakadar etmiyor. sadece bu iki tanımı birbirinden ayıramıyorsanız zaten iş bitmiş demektir.
  • Kendi ırkından başka ırkı adamdan bile saymama sendromu. Hiç kimsenin anlattığı gibi milliyetcilik ve faşizm farklı şeyler değildir. Her faşist milliyetciyim diye başlar ve milliyetcilik gibi bağnaz ve pek düşünmeyi gerektirmeyen bir ideoloji seçen kişi üstün zekasından ve bilgi birikiminden dolayı milliyetciliği evenrenin süzgecinden geçirerek muhteşem düşünceler eşliğinde "buna biraz magandalık ve fanatizm katmalıyım" diyerek milliyetcilik gibi uçlarda olmayan düşüncensini bir anda en uca çekip faşist olur. Her milliyetci faşisttir ve milliyetcilik yoktur faşizm vardır.
  • Milliyetçiliği kafa tasçılığı olarak değerlendirenlerin bir türlü bitmediğini gördükçe üzülüyorum. hayır yani bu yaşınıza kadar atatürk milletçiliğini hiç mi duymadınız hiç mi okumadınız, okumadıysanız şuradan özetini okuyabilirsiniz. hadi okudunuz hiç mi anlamadınız.
  • Irka dayalı üstünlüğü ilk savunan şeytandır. Ademe secde etmeyerek milliyetçiliği ortaya çıkarmıştır.
  • İnsanlar ırklara ayrılmıştır hiç kimsede ırkını inkar yada üstündür diye bir sey diyemez çünkü üstünlük ırk yada diğer seylerde değil takvadadir.
  • 18.yüzyılda ortaya çıkmış,19.yüzyılda ise salgın bir hastalık gibi dünyaya yayılmıştır. 1789'da Fransa'da zenginlerin iktidara gelişiyle başladı ... Bence tehlikelidir. Çünkü milliyetçiler kendisini sorgulamaz. Siyasi konumunu bilimsel veriler yerine, yandaşlık ilkesine göre belirler. Ezilen ya da ezen ulus milliyetçisi olması önemli değildir. Kendi ulusunun ezilmesine karşı çıkarken, kendi ulusların diğer ulusları ezmesi hususunda nötrdür....
  • insanlar beni ırkçı bile görebilir umurumda değil, sonuna kadar Türk'üm sonunda kadar milliyetçiyim hiç pişman olmadım asla olmayacağım
  • insanın dünyaya geldiğinde seçim hakkı olmayan bir şey yüzünden yargılanması mantığı.
/ 2