migren

  • ışığa ve sese karşı aşırı hassasiyetlik doğuran kronik bir baş ağrısı. Şiddeti arttığında kafanızı duvara vura vura kafanızdan kurtulmak isteyebilirsiniz.
  • bu ağrı geldiğinde ölmek için dua edersiniz. Bu entrynin hiçbir kısmında ironi sarkazm filan yoktur.
  • Kokuya,ışığa,sese aşırı hassasiyet oluyor. Bir de tuttu mu o migren ilacıyla da geçmiyor.En yakın acil e geç kalmadan koşmak gerek. Serin-Sessiz ve Karanlık oda vazgeçilmezdir..
  • alistigim gicik hastalik.bazen havada yuzuyorum gibi oluyor.gecen gun araba carpiyordu, agridan hic birsey gormuyordum.
  • En sevdiğim insanın gözümün önünde acı çekmesine sebep olan ve çoğu zaman onu iyileştirebilmek için elimden bir şeyin gelmediği hastalık.

    Rabbim bu hastalığın muzdariplerine dayanma gücü versin. İnşallah tez zamanda çaresi bulunur
  • hayattan soğutan hastalıktır.
    ağrıının yer deyiştirmesi için duvarları yumruklatır, yer yer ağlatır, bağzende hastanelik eder.
  • beni dün yine acillik eden hastalıktır.
    çareside varmış, neymiş botoks yaptırcakmışız.
    yani diyo ki doktor, ajda pekkan olursan eyer başın ağrımaz diyo.
    ağladım daha çok, hastamız bu kadar acı çekmesin diyo,o yataktan bi kalkabilseydim,seni ajda pekkana çevirmez miydim ben.
    çok ktü hastalıktır, Allah(c.c.) düşman başına vermesin, amin.
  • migren başta zonklama, ışık ve sese hassasiyet, hatta mide bulantıları belirtileri ile birlikte günlük yaşamı insanlar için oldukça zorlaştıran bir rahatsızlıktır.
    migren için reçete ile satılan ilaçlar bulunsa da yan etkileri nedeniyle çoğu kişi bu ilaçları kullanmaktan kaçınır.
    bazı gıda maddeleri; eskimiş peynir, tuzlu ve işlenmiş gıdalar, birçok yiyecekte bulunan tatlandırıcı aspartam ve koruyucu monosodyum glutamatın, migreni tetikleyebilir.
    öğün atlamak ya da aşırı yemek, alkol, özellikle şarap ve yüksek kafeinli içecekler migreni tetikleyebilir.
    stres, migren ataklarında önemli bir rol oynar.
    yüksek sesler, parlak ışıklar ya da güneş ışığına maruz kalmak migren atağını başlatabilir.
    bazı koku çeşitleri; parfüm de dahil olmak üzere, tiner, sigara dumanı gibi bazı kokular migren atağına neden olabilir.
    uykusuzluk, aşırı uyku, uyku kalitesindeki bozulmalar, yoğun fiziksel efor migren atağının sıklaşmasına ya da ortaya çıkmasına neden olabilir.
    çevredeki havai basınç migreni tetikleyebilir.
    günde 2-3 litre su içmek migrene iyi gelir.
    sinirleri koruyucu etkiye sahip omega-3 zengini olan başta somon, hamsi, uskumru ve ton balığını tüketin.
    serotonin zengini kabuklu yemişler olan badem ve ceviz, süt, susam ve kepekli tahıllar yiyin.
    masaj, soğuk kompres, lavanta buharı, gümüşdüğme bitkisi kürü, biberiye kürü, sarımsak ve limon karışımı, incir, avakado, havuç, salatalık, kinoa, lahana, yoğurt, patates, zencefil de iyi gelir.

    migren atağı başlarsa
  • bende var mı tam anlayamadım. arada bir çok fena tutuluyor başım (yatağa yatıracak kadar) ama normal de pek başım ağrımıyor.
  • aynı şeyleri yaşayıp da, beyin kanaması mı geçiriyorum, beynimde kist mi var, kör mü oluyorum yoksa felç mi geçiriyorum diye korkan kişiler varsa, umarım faydalı olur açıklamalarım. fakat öncelikle belirtmek isterim ki siz yine de mutlaka bir doktora gidip hastalığınızın migren olduğu teşhisini alın. benim migren hikayem şöyle:

    küçüklüğümden beri ara sıra geceleri feci bir mide bulantısı ile uyanırdım, kustuktan sonra feci bir baş ağrısı gelirdi. annem başımda durup beni uyuturdu. uyanınca bir şekilde geçerdi ama sonraki gün çok bitik olurdum. büyüdükçe gece mide bulantıları ile uyanmam geçti, daha farklı bir durum başladı. sağ gözümde bir ışık çakması oluyordu. bu ışık çakması öncelikle bir noktayı görememeyle başlıyor, ardından sağ gözümde 15-20 dakika süren ışık çakmaları geliyordu. bunun ardından feci bir baş ağrısı tabi. uzunca zaman bunun ne olduğunu anlamadım, sonunda bir nörologa gittim. bir sürü test yapıldı, sonucunda ¨auralı migren¨ teşhisi kondu. sıklığına göre migren ilacı kullanabilirsin dedi doktor, ama bana bu en fazla 2 ayda bir olduğu için basit ağrı kesiciler ile atlatabileceğimi söyleyince doktor bunu onayladı. özellikle regl dönemlerinde oluyor bu durum. ben gözümde ışık çakması başladığı anda ağrı kesicimi içip başıma çin yağı sürüp karanlık bir odaya kendimi kapıyorum ve gözlerimi dinlendiriyorum. sonunda bir şekilde geçiyor. bununla yaşamayı öğrendim yani.

    son olarak, auralı migrene ilişkin olarak bir nöroloji uzmanının yazısını paylaşmak isterim. kendisi migrenli kişilerin sinir sisteminin doğuştan ayrıntılı ve hassas çalıştığını, bu sebeple dünyayı çok daha farklı algıladıklarını, örneğin “Çığlık” tablosunun sahibi ressam Edvard Munch'un ve “Starry Night” tablosunun sahibi Vincent Van Gogh'un eserlerinde auralı migrenin etkilerini anlatmaya çalıştıklarını söylüyor. gerçekten de, auralı migrene sahip kişiler her iki tabloya da baktıklarında atak esnasında hissettiklerini rahatça görebilirler. herkese geçmiş olsun.
  • ağrılarımın hala migren mi yoksa sinüzit nedenli baş ağrısı mı olduğunu bilemiyorum. tek bildiğim, geldi mi gitmek bilmediği. uyuyorum, uyanıyorum, haplar şeker oluyor, hep orada. iğneye kadar gidiyor. en son 3 günlük bir uykusuzluk ve baş ağrısı nedeniyle ailem tuttu acile götürdü ne oluyor buna diye, basmış diyazemi doktor, böyle güzel, derin ve kapkara bir uykuya dalmamıştım. sonra diyazeme aşık olmuşum.
  • 2 sene önce doktora migren şüphesiyle gittim, yüksek tansiyon çıktı. Doktora gidilmesi gereken hastalık. Eğer sizde de ışığa hassasiyet, başta zonklama, mide bulantısı yaşıyorsanız doktora gidin belki benim gibi yüksek tansiyonunuz çıkabilir.
  • Başparmaklarımla gözlerimi çıkartmak suretiyle elimi kafamın içine sokup beynimi sıkarak patlatma isteği yaratan ağrı. Kaşlarımın hemen üstüne ve kulak arkasına masajla birlikte krem sürmek biraz rahatlatıyor. Allah kimseye yaşatmasın.
  • ağrımaya başladığı an kafanı balyozla ezme isteği uyandıran hastalık.