menemen soğanlı mı olur soğansız mı sorunsalı

  • menemen kahvaltıda yenecekse soğansız, günün diğer vakitlerinde yenecekse soğanlı olur.
  • Bence soğansız olur, ama soğanlı da güzel olur
  • soğansız olursa menemen , soğanlı olursa soğanlı menemen olur.
  • sevgilin varsa soğansız, sevgilin yoksa soğanlı, hem virüs var hem sevgilin yoksa benim yaptığım gibi sarımsaklı bile olur.
  • Soğanlı da olur soğansız da ama ben yiyeceksem illa ki sevgilimin yaptığı olmalı '*'
  • iki türlüsü de sevdiğiniz insan yaptığı zaman harika olur. Kendim zaten menemen yapmakla uğraşmam o yüzden soğanlı soğansız polemiğine de girmemiş olurum. Ne yaparım diye merak eden olursa (bkz: haşlanmış yumurta)
  • Gerçek menemen soğanlı olur. Diyelim biriyle görüşülecek soğan kokmamak için soğansız hazırlanır. Soğansız menemen mecburiyetten yapılır. Soğansız menemen kolesterol yapıyor diye sarısı yenmeyen yumurtaya benzer.
  • Menemene soğan girmez. Ancak günümüzde lezzetini ve besleyici değerini artırmak için soğanlısı da yapılmaktadır.
    Tarifi:
    piknik tüpünün üstüne tava konur. Altı hafifçe açılır.
    Tereyağı eklenir. Yavaşça erimeye bırakılır.
    Sivri biber, tereyağının üzerine hızlıca doğranır.
    Biberler doğrandıktan sonra tuz, zerdeçal ve karabiber eklenerek yağı yakmadan Karıştırarak pişirilir.
    Üzerine domates rendelenir, ateş arttırılır ve suyunu hafif çekene kadar pişmeye bırakılır.
    Suyu iyice azalınca yumurta üzerine kırılır isteğe göre karıştırılır veya öylece bırakılır.
    Yine isteğe göre üzerine kaşar rendelenir.
    Tavanın kapağı kapatılır, ateş kısılır ve kısa bir süre pişirilir.
    Yumurtaların akı beyaza dönmeye başlayınca, altı tamamen kapatılır ve demlenmeye bırakılır.
    Afiyet olsun.

  • cevabı kesinlike öznel olan versus konusu.
  • İnsanlar değişiyor azizim menemen de ayak uydurmali değişime...

    (bkz: okaliptuslu menemen)
  • soğanlı olur diyorum.

    soğanlının ne olduğunu bile bilmezdim aslında. annemin “öyle menemen mi olur yemek gibi?” deyişleri ve genel kanılar sonucu şok mesafeli yaklaşırdım ki hiç de yememiştim zaten.

    sonra bir gün yemekte yanlış hatırlamıyorsam ankara menemeni diye geçiyor ama emin de değilim bir menemen yapıldı ve of. yiyiş o yiyiş.

    hayatımda hiç bu kadar lezzetli bir şey yememiştim. ayıptır söylemesi ekmeği bandıra bandıra, görmemiş gibi yedim o yemeği.

    soğansız olur diyenler bir kere denesinler. aynı benim gibi yemekten alıkoyamayacaklar kendilerini bahse girerim. bir daha da misafirlik ya da dışarı çıkmalık bir durum olmadığı sürece de asla soğansız menemen pişmeyecek o evde.
  • Soğansız menemen mi olur...
  • soğan kelimesini okuyunca bile tiksindim, soğansız olur tabii ki yumurtasını bile az koyarım bol domatesli ve biberli nefis.