kış saati uygulamasının tarihe karışması

8 entry daha

  • Resmi gazetede yayımlanması ile uygulamaya geçen durum. artık Türkiye'de saatleri bir saat geri almayacağımızın göstergesi.
  • böyle iş mi olur arkadaş ya ismail usluer'in de dediği gibi avrupa maçlaı 2 gün mü sürecek şimdi:) maç devam ederken diğer güne geçeceğiz resmen şaka gibi.
    hele ki stada gittiğimizde aynen sabah döneriz.
  • Saati sabit tutarsın da işe/okula başlama saatini değiştirirsin kimse çakmaz
  • Aylarca henüz hava aydınlanmadan okula gitmek için yola çıkmamı gerektirecek uygulama, belki de okula gittiğimde bile hava aydınlanmaz hala :) Neyse bir de şu yönden bakmak lazım, Beşiktaş'ın ev sahibi olduğu maçlarda mücadeleler sanıldığı gibi 22.45 de değil Rusya da olduğu gibi daha erken saatlerde başlayacak.
  • Ülkemizde geçmişte de uygulanmaya başlanmış ve vazgeçilmiş durum. Uygulananlardan hiç mi bir şey öğrenilmiyor diye kendi kendime sorasım geliyor.
  • (bkz: kış saatine inanmıyorum )
  • sevdiklerimle arami bir saat daha acan uygulama.
  • son derece yanlış bir uygulama, umarım seneye bu yanlıştan geri dönülür.
    şimdi neyse de aralık ocak şubat aylarında sabah 8:30 da hava aydınlanacak,küçücük çocuklar okula karanlıkta gidecek, trafik kazalarında artış olabilir, enerji tasarrufu sağlanamayacak.
    sabah 6 da uyanıp işe giden birisi olarak; sanki gece pavyonda sabahlamışımda eve gidiyormuşum hissi uyandırıyor bu kör karanlıkta işe gitmek.
  • kış saati uygulaması hakkında merak edilenler
  • Mimarı itüdeki bir psikolog imiş. Amacını ise enerji tasaarufu olarak açıklıyor. Çocuklar için okul saatlerini bir saat geç başlatıp geç bitirmeyi de önermiş. Ben ne anladım bu işten. O çocuk akşamları kalkış saatine göre uyuyacağı için tasaarufun anlamı kalmadı.
  • Hayatı da karıştıran eylem
  • Bir adet ablamızın dava açması ile mahkeme tarafından kaldırılmasına karar verilen uygulama.
    Berat albayrak ( enrj bknı .s) kaldırılmayacağına dair açıklama yaptı.
    Ya berat sen oyuncaklarınla oyna allah aşkına ya. Bi karışma büyüklerin işlerine.
  • en hafif tabiri ile aptallıktır.
    ***
    gelişmeye kafası basmayan insanların, normal ve/veya zaten geliştirilmiş şeyleri bozarak en azından bir şey yapmaya çalışıp, eline-yüzüne bulaştırmasından öte bir açıklaması da maalesef namevcut.
    bunun b1r de yasak üreten versiyonu var evlerden ırak, ne yazık ki onlar da yakınlarımızda.
8 entry daha