kendini kusursuz gören insan modeli

  • Kendisi son beş senedir yol arkadaşım olmuş kişidir. Belki biraz daha çabalasak hayat arkadaşım da olurdu ama artık zor sanırım. Bittiğinden değil de ömür boyu tahammülü mümkün mü "seviyorum" diyerek, ondan emin değilim. "Biraz kilo mu aldın?", "spor yap azıcık yaaa", "ne biçim gençsin, annem senin yaşındayken şöyleymiş", "ya diğer kızlar böyle, sen niye böyle süslenmiyosun/kendine bakmıyosun?", "azıcık çalış, bu ne tüm gün tembellik", "sen olmasan var ya benim yolum buraya düşmezdi, senin yüzünden.", "geçen teyzem niye hala seninle beraber olduğumu sordu, biliyorsun bana çok düşkündür." gibi sürekli kıyas ve sitem cümleleriyle her noktada benim onun için yeterli donanımda olmadığımı ama sorunun bende olmadığını dile getirir. Sorun benim yetersiz olmam değil tabi ki, kendisinin fazla mükemmel olması'*'
  • kusurları hep örtülmüş veya normal görülmüş insan.
  • aslında kusurlarının fazlasıyla farkında olup, bunu gizlemeyi rol edinmiş insan modeli olarak da adlandırılabilir. Kendi kusurlarını kapatmak için başkalarının kusurlarını ortaya çıkarmayı en büyük koz olarak kullanırlar.
  • kusursuz olamayışınızın, olamadığınızın ve olmadığınızın farkındasınız ve bu size acı veriyor. bu sebeptendir ki kendini kusursuz sananların bu safdilliğini kıskanıp daha fazla elem duyuyorsunuz. açıkçası bu bana çok eğlenceli geliyor. inanın şu an suratımda kocaman bir gülümseme belirdi :) çok ironik bu durum çünkü :)

    - bir elde kendini kusursuz gören insan modeli
    -diğer elde, kusursuzum diyenin bu durumunu eleştiren insan modeli

    herkes egoya şuna buna atıfta bulunadursun, ben size gerçeği söyleyeyim,

    "siz imkansız olduğuna inandığınız bir şeyin bazı insanlar tarafından yaşandığını gördüğünüz için kıskançlıktan kuduruyorsunuz da farkında değilsiniz."

    çünkü o sizden daha başarılı bir salak anladınız mı? salak da olsa mutlu yani, ya siz? akıllı da olsa mutsuz ve şikayetçi insan kalabalığından öte nesiniz?
  • kusursuz olduğunu iddia ederek, kusurlu olduğunu kabul eder kişi. farkında olmaz. lakin herkes herkesin hayatına kusurlarıyla dahil olur.
  • bu tip insanları sevmediklerini söyleyerek kusursuz olduklarını düşünenleri büyük bir ironiye düşüren kişilerdir. '*''*'
  • Bu seviyeye nasıl geldiklerini animasyon şeklinde izlemek istediğim kanser karması insan çeşididir.
  • Etrafımdan bu insanları uzak tutmaya çalışırım ama mecburen bir ortamda bulunmak zorunda kalırsam sessizce gözlemliyorum ve bu insanlara istemesemde tuhaf bir acıma duyuyorum.
  • ne olduğunun farkında olamayacak kadar garip tiplerdir

    Dunning-Kruger sendromu
  • alter egosu asıl benliğinin önüne geçmiştir.
  • Kusurların en büyüğünü fark etmeden işlemiş insandır.
  • Dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden kişiyle aralarında bir bağ var mı merak ettiğim durumdur.
  • (bkz: ego)
  • en azından kendisini kusursuz görmesiyle bir kusura sahip olan insan modeli.
  • en sevmediğim
  • bu bir savunma mekanizmasına dönüşüyor git gide. kusursuz olunamayacağını o da biliyor ama egosu kabul edemiyor ne yazık ki.
  • kendilerinden hiç hoşlanmam.