çocuğu okula göndermemek

2 entry daha

  • erkin koray abimizin zamanında yaptiği çok yerinde bir karar bence. bizim ki suan biraz kücük ama aynı fikirdeyiz.
  • Çocuğum olursa ve bu eğitim sistemi böyle devam ederse düşüneceğim şey.
  • daha iyi imkanların bulunduğu okullara yollanması taraftarıyım. okula göndermezseniz kendi yaşıtlarıyla sosyalleşecek bir alan bulmasını engellemiş olursunuz. okuldan kastım kurslar da dahil. insan sosyalleştikçe deneyim kazanan ve bununla birlikte kendini değiştiren bir canlıdır. bu işlem çocuk yaşta başlar ve devam eder. maddi imkanı iyi ve elit ailelerin çocuklarını yolladığı pahalı okullar var. eğer siz de çocuğum için param bol diyorsanız oralara yollayın derim.
  • eğitim felsefelerinden (bkz: radikal yaklaşım) örneğidir. Bu bağlamda anadolu rock'ın temsilcilerinden Erkin Koray'ın da kızını okula göndermediğini şuraya usulca bırakayım.
  • kendi yaşıtlarının olduğu kalabalık ortamlara giremediği, günün belli kısmında tamamıyla kendi kararlarını alamadığı, disiplinli bir şekilde ders saatlerini takip edemeyeceği için birçok sıkıntı çekme ihtimali olan çocuktur.
    salt ailesinin kararıyla zaten dünyaya gelmesi, ismi ve bir sürü şey daha yetmezmiş gibi böyle kritik bir karar alınmasını desteklemiyorum.
    madem bu kadar çok endişe taşıyordunuz bu çocuğun eğitimine dair niye yaptınız, demezler mi insana? bu devlette eğitim sistemi kötü geldi kötü gidiyor her şey ayan beyan ortada. tepeden dünyanın en kötü eğitim sistemi indi de uygulamaya konmadı ya?
    bir alternatif olarak her şeyin sayısal ve sözel bilimler olmadığını idrak edip çocuğun da ilgisi doğrultusunda özel ders paranızı sporla müzikle sanatla uğraşması için kullanabilirsiniz. çocuk matematikle fenle bir yere varamayacak olursa en azından alternatif altın bileziklerini kullanır. ayrıca böylece hem okul hem aktivite ortamları ile çoçuğun özgüveni artacaktır. kendine güvenmeyen insanın başarıya ulaşması da zannımca hayli zordur.
2 entry daha