bugünkü blog yazım
-
Yalnız Bırakıldım -
Bayağıdır yazmıyordum, bugün hasrete ve geçmişe dair yazasım varmış meğer...
https://icimdekalacagina.com/mendilimin-ucu/
-
"Bu aralar nedense eski Sezen Aksu albümlerini dinleyip duruyorum. Galiba daha sade zamanların sesiydi o şarkılar. İhtimal ki dünya daha yavaş dönüyordu. Belki insanlar daha olduğu gibiydi, ben daha az yaralı… Niye bilmiyorum ama dönüp dönüp Sezen’in incelikli kelimelerine koşarken buluyorum kendimi."
https://icimdekalacagina.com/ayni-sarki/ -
Öncelikle şunu bir netleştirelim: Acil durumlara hazırlıklı olmak, dağ başında tek başına yaşayan, elinde tüfekle dolaşan çılgın bir münzevi olmak demek değil. Televizyonda ya da Hollywood filmlerinde gördüğümüz o abartılı “prepper klişelerini” aklınıza getirmeyin. Hazırlıklı olmak, paranoyaklık ya da uçuk kaçık fikirlerle ilgili bir şey değil; aksine, gayet mantıklı, sorumlu ve ayakları yere basan bir yaklaşım. Şunu düşünün: Evinizde yangın tüpü bulundurmak ne kadar normalse, acil durumlar için bir planınızın olması da o kadar doğal bir şey.
https://www.postapokaliptik.com/2025/05/hazirlikli-olmak-delilik-degil-akil-kari.html -
“Overthinking,” Türkçe’de “aşırı düşünme” olarak çevrilebilen bir terimdir ve günümüzde pek çok insanın karşılaştığı bir durumdur. Overthinking, bir konuyu gereğinden fazla düşünme, analiz etme ve bu süreçte kaygı, stres veya kararsızlık yaşama halidir. Bu durum, bireyin zihinsel ve duygusal sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu makalede, overthinking’in ne olduğunu, nedenlerini, belirtilerini, etkilerini ve bu durumla başa çıkma yollarını ele alacağız. -
şubat depremlerinde hatay'ın yıkılmayan tek ilçesi erzin'in depremselliği üzerine, erzin belediyesi'nde görevli inşaat mühendisi furkan berke duran ile söyleşi yaptık.
https://www.alidemiral.net/2025/04/depreme-direncli-erzin.html -
Günlük hayatın koşuşturmacasında, birçoğumuz başımıza kötü bir şey gelmeyeceğini düşünerek yaşarız. Sabah işe gideriz, markete uğrarız, hafta sonları bir konser ya da sinema planı yaparız. Peki ya bir gün beklenmedik bir şekilde bir silahlı saldırının ortasında kalırsanız? O an ne yapacağınızı biliyor musunuz?
https://www.postapokaliptik.com/2025/03/bir-toplu.html -
Hadi dürüst olalım, hepimiz dijital çağın konforuna alıştık. Temassız ödemeler, kredi kartları, QR kodlar… Derken cebimizde nakit taşımayı unuttuk bile. Ama iş seyahate geldi mi işler değişiyor!
Bazen ATM bulamazsınız, kartınız çalışmaz ya da pos cihazı bozuk olur ve o an “Keşke yanımda biraz nakit olsaydı” dersiniz. İşte bu yüzden seyahatte nakit taşımak hala önemli bir güvenlik ağı. Ama yanlış taşınırsa, hırsızlara davetiye çıkarabilir ya da paranızı kaybedebilirsiniz.
Peki nakit taşımanın en güvenli yolları neler? İşte hem paranızı korumanız hem de kafanızın rahat olması için bilmeniz gerekenler.
https://www.postapokaliptik.com/2025/03/yaninizda-nakit-tasirken-dikkat-etmeniz-gerekenler.html -
OrtakNot - Basit Paylaşımlı Notlar & Yapılacaklar Listesi
Yeni bir not tutma deneyimi için OrtakNot'u keşfedin!
Öne Çıkan Özellikler:
• Hesap gerektirmez - Hemen kullanmaya başlayın
• Şifre koruması - Notlarınız güvende
• Tek tıkla paylaşım - Kolay işbirliği
• Hazır liste şablonları - Piknik, mangal, seyahat ve daha fazlası
• Karanlık mod desteği
Kimler için?
• Arkadaşlarıyla plan yapanlar
• Alışveriş listesi tutanlar
• Proje görevlerini takip edenler
• Hızlı not almak isteyenler
Hemen deneyin: https://ortaknot.online/ -
İnternet çağında yaşıyoruz. Sabah gözümüzü açar açmaz bildirimlere bakıyoruz, kahvemizi içerken e-postalarımıza göz atıyoruz, gün içinde mesajlaşıyor, online alışveriş yapıyor, bankacılık işlemlerimizi hallediyoruz. Kısacası, dijital dünyada yaşıyoruz. Peki, hiç düşündünüz mü? Tüm bu bilgileriniz gerçekten güvende mi?
Her gün farkında olmadan izleniyoruz. E-posta servisleri, sosyal medya platformları ve diğer online hizmetler, her hareketimizi takip ediyor. Alışkanlıklarımızı analiz ediyor, ilgi alanlarımızı belirliyor ve bazen bunu bizim onayımız olmadan yapıyorlar. Ama merak etmeyin, işte tam bu noktada Proton Mail devreye giriyor!
devamı için blogumu ziyaret edin -
güzelyalı'dan mudanya'ya yürümek... -
beşinci frank tiyatro oyunu. -
yaren leylek üzerine... -
kahvem&sigaram.15 :) -
Kullanıyorum: Rampage V900-S Direksiyon Seti
-
Ve Yeni Yıl -
Hindistan vizesi nasıl alınır? -
Rus Poğaçası Tarifi -
Gizli Güç: Dijital Pazarlama Dünyasına Yeni Bir Bakış
(bkz: kitap)
(bkz: öneri)
(bkz: tavsiye)
-
USB Portları Neden Renklidir? Anlamları ve Farkları
(bkz: usb)