blog okumaktan soğutan durumlar

  • tam sayfaya girdiğinde seni karşılayan ve blog içinde gezinmeni engelleyen yazılardır.
    örnek;
    Merhaba değerli Yeknot.com ziyaretçisi.
    Lütfen Adblock veya türevi reklam engelleyici uygulamayı devre dışı bırakınız.
    Ardından sayfayı yenile butonuna basınız.
    Tek gelirlerimiz reklamlar, bizi anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz, teşekkürler.
    [ SAYFAYI YENİLE ]
  • Sağdan, soldan,alttan,üstten bir de yeni sekmeden açılan reklamlar.
  • Bol reklam ve başlıkla ilgisiz konu.
  • imla kurallarının yok sayılmasıdır. daha 'de' ekini ayrı yazamayan adam blog yazmaya çalışıyor.
  • kişisel blogta hiç kişisellik olmaması :)
  • reklam bir şey değil içeriğin hatırına katlanırız da animasyon ne hocam ya.. Siz yazıyı okumaya çalışırken sağda solda sürekli bir şeyler oynayıp duruyor. (hareketli reklamları kastediyorum)

    Anında sayfayı kapatıyorum. Bir nevi protesto ediyorum hareketli reklamları.
  • fütursuzca, okuyucunun ne hissedeceği hesaplanmadan birkaç kuruş fazla kazanabilmek adına yerleştirilen reklamların başını çektiği.

    ayrıca siyasi içerikli blogları tenzih ederek söylüyorum (zira onları okuyan birisi değilim); siyaset dışı bir konuyu okumak için tıkladığım ettiğim blog yazısında, sanki merak ediyormuşum gibi kendi siyasi görüşünü, hırsını kusmaya çalışan blog yazarları oluyor. bu durum gerçekten kendilerinden nefret etmem ve bloglarını soğuyarak terk etmem için ziyadesiyle yeterli bir sebep.

    bunu söylerken belirli bir siyasi görüş ya da düşünceyi kast etmiyorum. konu itibariyle okuyucuya yapılan saygısızlıktan muzdaribim. örneğin ben blog yazısını arkeolojik bir konuyla ilgili başlık taşıdığı için açmışım, yazar başlıkla hiç ilgisi olmayacak şekilde kendi çok değerli siyasi fikrini, hırsını artık içinde ne kaldıysa yazının orasına burasına serpiştirmiş. benim düşüncem; bu tutumun açık bir saygısızlık olduğu. herkesin siyasi düşüncesi olabilir, herkes bunu dile getirebilir elbette fakat beni yazıya 'arkeoloji' kıstasıyla çekip, bana arkeoloji okutma vaadiyle siyasi hırsını önüme dökmüşse; bir okuyucu olarak beni açıkça aldatmıştır, ötesi yok.

    siyasi düşüncenizi okumak istesem, siyasi düşüncenizi aktardığınız bloglarınızı, o mahiyette başlıklar içeren yazılarınızı falan okurum. bir blogun sosyal medya sayfasını takip ederken de aynı durum söz konusu. ben güzel yayınlar yaptığı için takip etmişim, arada bir haber kaynağımda görmek istemişim; bir hafta geçiyor bakıyorum, takipçisinin artmasından mıdır nedir anlayamadığım bir şekilde derhal siyasi bir paylaşım mutlaka geliyor.

    hayır nefesinizi de mi politikayla alır oldunuz? hadi politikanızı yapacaksınız diyelim; defolun onun yapıldığı ortamlarda yapın be.

    yazdıklarımı okuduktan sonra bunlara karşı çıkanlar da olabilecektir ve ben bu düşüncelerimi ne zaman dile getirsem birileri çıkıp; 'siyaset normaldir, her zaman konuşulabilir' falan diye abuk bir savunma yapıyor. ben de bir blog sayfasında yöneticilik yapıyorum, yazılar yazıyorum. bir yıla yakın zamandır açık sayfamız ve onlarca siyasi görüşten, düşünceleri tamamen zıt insanlar bir arada yazıyoruz. iki yüzü aşkın özgün yayınımız var ama bir tanesinde bile siyaset yok. biz nasıl başardık o zaman?
  • Kişisel içerikli bloglarda siyasi göndermelere denk gelirsem
    Her yerden reklam çıkması
    Birbirinin kopyası cümlelerle özgün içeriklerden uzak yazılar
  • Girdiğim sitede müzik çalan eklentilerin olması.
    Siteye girer girmez karşıma reklam çıkması.
    Herhangi bir bağlantıya tıkladığımda reklam açılması.
    Tasarımının çok kötü karmaşık olması.
    Her yerinin rengarenk olması.
    değişik değişik yazı fontlarının olması
  • karmaşık bir tema ve küçük yazı fontları
  • daha önce okuduğum yazının aynısını bir daha okumak zorunda kalmam
  • keşfettiğim bloga girdiğimde farenin imlecinin bir anda kalbe dönüşmesi.
  • mouse imlecinin sürüklerken arkasında iz bırakan çeşidi.
  • Her tarafından reklam fışkıran bloglarda yaşadığım durum
  • kesinlikle içerik ve tema.
  • (bkz: kahve müzik blog üçlemesi)
  • Fonda güzel bir müzik, yanında yudumlanmayı bekleyen kahven, yeni keşfettiğin bir blogu okumak için tıklarsın. İşte o anda o bloga yerleştirilmiş olan ve bangır bangır çalmaya başlayan müzik tüm hevesini kaçırır. Sayfayı açman ile kapanan bir olur.
    Bloga eklenen garip müzikler insanı blog okumaktan soğutur.