baba zula

2 entry daha

  • türkçe müziğin en nadide en ünik gruplarından biri. dünya çapında bir tanınırlığa sahipler. kendi müziğimizle batıya nasıl açılırız düşüncesine örnek gösterilebilecek bir sounda sahipler. murat ertel'in elektrik bağlamasına eşlik eden bize ait davul, darbuka, zil, tef gibi ritm enstrümanları elektronik alt yapı ile mükemmele yakın bir uyum ile harika şarkılar kazandırmaktadır bize.

    ben bu grubu; sanırım bi 5-6 sene önce mimar sinan üniversitesi fındıklı kampüsünde dinlemiştim. 5 ya da 6 şarkı çalmışlardı. biz içeriye alkol sokmakla uğraştığımızdan biraz geç katılmış, başını kaçırmıştık :d ama efkarlı yaprak, hopçe, abdülcanbaz, özgür ruh en çok aklımda kalan şarkılar olmuştu o konserden. özellikle hopçe'de ben dahil kimse yerinde duramamıştı. murat ertel abimiz de seyircinin arasına inmiş ve harika bir şov izlemiştik.

    sahne şovlarına ayrıca bir değinmek gerekir. ülkemizin tüm renklerini taşırlar şovlarına. grup üyelerinin kostümleri çok güzeldir, kimi zaman dansözler, zenneler eşlik eder kendilerine. sahnede teatral bir hava takınırlar. kendileri ile şarkı kaydetmiş, konsere çıkmış bir kaç güzel insandan bahsetmemek olmaz.

    (bkz: brenna maccrimmon): Psyche-belly Dance Music ve Duble Oryantal albümlerine katkı vermiştir. bunun dışında başka şarkılarda da yer almıştır. en sevdiklerim; Ben bir martı olsam, cecom, Abbreviations

    (bkz: elena hristova): makedon folk grubu baklava'dan tanıdığımız bu güzel kadın -ki kendisini ayrıca çok severim, yakın zamanda onun hakkında da yazıcam- bir kaç şarkıda ve performansta eşlik etmiştir gruba.
    istanbul çocukları siz hiç uzak doğulu dansöz gördünüz mü? bu performansta var. murat baba'ya vokali ile eşlik eden tradisyonel giysili ablamız da biricik elena hristova'mız (:
    sinek koca ayyaşın karısı, kapıcının karısı, sünepenin karısı ooooh

    (bkz: özkan uğur): cennet mahallesi'nden hatırladığımız bir şarkısı vardı bu güzel abimizin. domur diye. işte o şarkı baba zula ile yaptıkları sipa'dır aslında.
    sipa

    (bkz: selim sesler): kendisi hakkında da yazıcam daha sonra. ülkemizde yetişmiş en büyük müzisyenlerden. klarnet üstadı. kayıt kötü ama tavus havası performansları mevcut. ayrıca (bkz: fatih akın) belgeseli crossing the bridge'ta beraber bir kaç şarkı yaptılar. baba zula'nın onyedi müzik albümüne de katkıda bulunmuştur. tavus havası'nı da (bkz: tabutta rövaşata) izleyenler hatırlayacaaktır elbet (:

    tuncel kurtiz

    mehmet güreli

    (bkz: hüsnü şenlendirici): bu abi için de yazıcam bir ara, pek severim kendisini.
    Mercan Dede ft. Ceza & BabaZula & Hüsnü Şenlendirici *
    Islak Sevdalılar

    melike şahin

    şimdilik aklıma gelen isimler bunlar. ayrıca bir çok film ve tiyatro oyununda da müzikleri kullanılmıştır. en bilinenleri;

    (bkz: tabutta rövaşata): arkadaşlar iyidir, rövaşata, reis

    (bkz: pardon): tilki dansı

    (bkz: crossing the bridge): tavus havası, cecom

    (bkz: dondurmam gaymak): azmak köprüsü hatta filmin müziklerinin çoğunu grup hazırlamıştır.

    tüm bunların haricinde; Biz Size Aşık Olduk, itaat etme, Gariplere Yer Yok, aşıkların sözü kalır, özgür ruh, efkarlı yaprak, babasız kızlar balosu,
    abdülcanbaz,
    the spirit of tengri gibi efsane şarkılara imza atmışlardır.

    fakat benim en sevdiğim ise hopçe'dir. oturmaya mı geldik ülen? böyle güzel bir performans olabilir mi?

    vallahi billahi ben bu grubun hastasıyım çog seviyom sözlük.
  • çok defa denk geldiğim ama önyargımdan dinlemeye yeltenmediğim grup, lakin hata etmişim. harika bir grupmuş..
  • Sevişe sevişe azalmaz ki bendeki özgür ruh, kopyalayarak çoğalmaz ki bendeki özgür ruh
2 entry daha