2017 türkiye iç savaşı

  • White parti başkan yardımcısı ozan erdemin istifa etmesine sebep olan konuşmasındaki ana tema. Ne diyordu o konuşmasında ozan erdem. " bu referandumda yüzde elliyi geçemezsek, yani hayır çıkarsa sandıktan, iç savaşa hazırlanın."
    Şöyle oturup bir mantıklı düşününce ulan diyorum nasıl çıkabilir acaba iç savaş? Sonra haberlere bakıyorum. Omuz attı, kavga çıktı 5 ölü. Yan baktı kavga çıktı üç ölü. O eniştesini bıçakladı. Beriki kaynına zıpladı. Milletin psikolojisi alt üst olmuş durumda zaten. Gençler desen osuruktan nem kapıyorlar. Düşünme, sorgulama sıfır. Üç beş tane provokatörle ülkeyi yangın yerine çevirmek mümkün.
    Hatta bir de hikaye anlatayım ülkenin durumuyla alakalı.
    Bir gün bir kadın buzağıyı ağaca bağlamış. İneği sağıyormuş. Şeytanda bunu uzaktan izliyormuş. Şeytan bu ya gitmiş, buzağının ipini gevşetmiş. Buzağıda gevşeyen ipten kurtulup anasının yanına doğru koşmuş. Sağılan sütlerin olduğu kovayı devirmiş. Kadın sinirlenmiş. Almış yerden sopayı buzağıya vurmuş bir tane. Buzağı devrilmiş oracıkta. Yavrusuna yapılanı gören inek bir hışımla çifteyi vurmuş kadına. Kadın bir çığlık atıp bayılmış. Çığlığı duyan kayın pederi almış silahı koşmuş, ineği vurmuş. Silah sesini duyan kadının kocası olay yerine gelince yerde karısını babasınıda elinde silahla görünce babasını öldürmüş. Şeytan şaşkın bir şekilde olayları izlerken şunları söylemiş. Sorsan hepsini benden bilirler, oysa ben sadece ipi gevşettim.
    Vel hasıl kelam, akıllı olmak lazım. Öfkeyle hareket etmemek lazım.
  • Başkanlık geldiği taktirde çıkmasını bekliyorum. Sırf bu yüzden pek para kazanma gibi bir düşüncem bile yok. Zaten savaş çıkacağı gün gibi aşikar olduğundan askere falan alırlar işe falan gerek kalmaz.
  • Benim pek öngörmediğim tehlikedir. Zira ortada %50yi zor tutuyoruz gibi birşey yok. Bakın o %50 beklenilen oranda dolar bozdurdu mu? Açıkçası bu ülkenin insanı o işten çıkarı yoksa hayatta kılını kıpırdatmaz. darbeyi önledi ama diyecekseniz o bir istisna elbet milleti için çıkanlar oldu sokağa ama aslında insanlar cemaatten ve askerden yıllardır biriktirdikleri hınçlarını aldılar. Sonuçta adamlar yıllardır sınavlarda kadrolarda bir şekilde bizden öne yerleştirdiler kendilerini. Askere gelince baktılarki 1982deki kadar çok asker İnmemiş sokağa büyük başlar ortada yok. Yoksa cesaret edemezlerdi.

    Yukarıda bahsi geçmeyen iç savaş tehlikesi doğurabilecek tek şey Pkknın etkisiyle Kürtler olabilirdi ancak bölge halkı medyada gösterildiği eskisi kadar destek vermiyor. Örneğin Van'a kayyum atandığında çok büyük olay olacağı düşüncesi vardı. Burada olanlar bilir Vanlılar takmadı bile. Dolayısıyla iç savaş tehlikesi şuan için yok
  • birilerinin ağzı sulana sulana beklediği şey.

    ama malum.. 'itin duası kabul olsa, gökten kemik yağardı'.

    zavallılar.
  • olduğu zaman ülkeye çöreklenen bazı ülkeler "demokrasi(!)" getirdik diyecektir. iç savaşın çıkacağını düşünmüyorum, umarım yanılmam.
  • kısık bir ses tonuyla Allah korusun dedirten , ama aynı zamanda pek iyimser bakamadıgım başlık
  • Çıkacağını kafası olan herkesin düşündüğü zamanını kestiremediğimiz olay.
  • (bkz: 5 yıl sonra Türkiye )
  • Eğer hükümet kendi tabanını kayirmaya ve diğer %50 olarak tarif ettiği kanada karşı kışkırtmaya devam ederse maalesef ki kaçınılmaz olacak olan durumdur. Ahaber, atv ve diğer yandaş kanallar usluplarini düzeltmezlerse belli ki halk tv ve ulusal kanal gibi muhalif kanallar da usluplarini sertleştirmek durumunda kalacaklar. Sonuç olarak birbirine selam dahi vermeyecek iki kutup oluşabilir. Kamplaşma, silahlanmayı ve karşılıklı cinayetleri getirebilir. Bir noktadan sonra isler iki tarafın da kontrolünden çıkar ve dış güçler sureci yönetmeye baslar. Birgün cami, ertesi gün cemevi, diğer gün alkollü bir mekan, başka bir gün de bir protesto mitingi saldırıya uğrar. Ondan sonra kimse ne oluyor diye sormadan savaşmak durumunda kalır. 5 senedir suriyeye şaşırıyorken, suriye durumuna düşebiliriz.

    Tavsiyem kimse sağduyusunu kaybetmesin.
  • çıkması için büyükbaşların istemesinin yeterli olacağı savaş.

    3 gün sonra cuma namazında bomba patlar.
    al sana islamcı ve islamcı olmayan kesimler arası iç savaş.
    halkın kapasitesi, cahilliği son derece yeterli.

    reinada ölenlere medyanın şehit dememesinden ben çok kıllandım aga. şimdiki aşamamız "şehit ölenler" ve "şehit olmadan ölenler" ayrımını yerleştirmek. çünkü ölenleride sınıflandırmazsanız, "insanımız öldü" fikrini orospuya çevirmezseniz iç savaş çıkarmak zorlaşır.

    sorunun özü "ifade özgürlüğü" ve "suçun bireyselliği" kavramlarının toplumda özümsenmemiş olmaması.

    örneğin mahmut ünlü "yılbaşı kutlayanlar kafirdir" demiş, birisi reinada 40 kişi öldürmüş, o yüzden mahmut ünlü tayfası cinayete azmettirmiş. bu şekilde düşünebilen insanlar iç savaşın kaynağıdır.
    suç bireyseldir, git tetiğe dokunan adamı yakala yaw. adam dini kriterler çecevesinde dini yorum getirmiş. inanırsın inanmazsın senin bileceğin iş. mermi sıkan adamla bağ kuruyorsan daha çok iç savaş görürüz biz.

    bende "futbol takımı tutanlar gerizekalıdır diyorum", bunu gerçekten özel hayatımda sohbetlerde falan ciddi şekilde dile getiriyorum. eee şimdi beşiktaş saldırısı yapan adamdan benmi sorumluyum ?

    modern ülkelere bakın "ifade özgürlüğü" ve "suçun bireyselliği" ilkelerinden ne olursa olsun taviz vermezler. bizde bu kavramlar diğer birçok kavram gibi alayın orospusuna döndüğü için başımız terördende kurtulmaz, iç savaşda her zaman tehliek olarak önümüzde durur.

    yeterki istihbarat, ordu yönetimi, siyasetciler bunu istesin. belkide iç savaş ortamına girmeden güneydoğunun bölünmesini engelleyemeyiz diye düşünecekler bilmiyorum. belki 15 temmuzu yapan perinçek askeri kanadı "fetocuları temizledik, iç savaş ve darbe yapıp dincileride bu arada temizleriz devletten" diye düşünecektir. yada benim şu an tahmin edemediğim herhangi bir amaçla devlet iç savaşı isteyebilir.

    herhangi bir sebepten dolayı istenirsa 2-3 ay sürer sokakta insanların birbirini vurması kıvamına getirmek.

    edit: yayın yasağı gelmemeside ilginç. ölenler şehit olmayınca yasağada gerek yok sanki.