155 acil yardım hattı rezaleti
-
Cuma günleri karakol kapısına tek bir nöbetçi bırakılıp komple namaza gidilen bir ülke oldu burası..bundan sonra böyle... -
üzücü fakat üzücü olduğu kadar da genellenmemesi, genel bir yargı oluşturmaması gerektiğine inandığım durumdur. -
Üzücü bir durum malesef, özellikle böyle bir dönemde. -
Türkiye Cumhuriyeti, bir kere de şaşırt... -
başımdan az önce geçen bir olayı anlatmak istiyorum. bayrampaşa'da sabri akpınar adlı bir park var. bugün bir müddet yürümek için dışarıya çıktım. insanlarla arama en az 20 adım mesafe koruyup, maskeyle dışarı çıkıyorum genelde. 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından biraz yürümek istedim. ama parkta gördüğüm manzara karşısında çok şaşırdım. bu parkta yaklaşık 10 -15 adet çardak var. bu çardaklara insanlar doluşmuşlardı. en azından 4'er kişilik gruplarla oturup sosyal mesafe tanımıyorlardı. 155'i arayıp doğal olarak bu insanları uyarmasını isteyecektim. neyse aradım 3 dakika çaldı ama kimseye ulaşamadım. yaklaşık 10 dakika hatta bekledim tekrar aradığımda ama kimse açmadı. ben bir şirketin çağrı merkezini mi arıyorum kardeşim? nasıl bir zihniyet bu. 10 dakika acil hatta bekletmek insanları nasıl bir şey allah aşkına? o an çok daha acil bir durumda olabilirdi.
resmen rezalet. bunu burada paylaşmak istedim ki 155'ten medet ummayın başınıza bir iş gelirse.
bu arada istanbul il emniyet ve bayrampaşa ilçe emniyet müdürlüğünü de aradım. ama açan olmadı. ne diyeyim bilemiyorum cidden.
aşağıya bıraktım bekleme sürelerini...
https://hizliresim.com/vC7lDq
https://hizliresim.com/xG7QZK
https://hizliresim.com/DPao2z
https://hizliresim.com/qclg9E
