cv hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler


  • CV hazırlamak sanıldığı kadar zor olmayan hatta günümüzde eğlenceli aktivite halini alan bir iştir. Bir takım kurallar neticesinde iş arayan adaylar tarafından hazırlanan CV’ler başvuru sürecinde oldukça önemli bir detaydır. İnternetin yaygın olarak kullanılmadığı dönemlerde CV hazırlamak için adaylar yeteri kadar bilgi ve örneğe sahip değildi.

    Bu nedenle hazırlanan CV’ler genelde başarısız olmuştur. Günümüzde gelişen internet teknolojisi sayesindeyse CV hazırlamaksa oldukça kolaylaştı. CV hazırlamak konusunda zirvede bulunan CV Maker sitesi sayesinde adaylar kısa bir zaman diliminde kolaylıkla profesyonel özgeçmişler hazırlayabiliyor.

    CV Hazırlama Detayları
    CV hazırlamak iş dünyasının bir gerekliliğidir. Bu nedenle iş arayan adaylar kadar şu an iş sahibi olan kişilerde CV hazırlamayı bilmelidir. Hazırlanan CV’lerin başarılı olabilmesi için içerikte yer alması gereken bazı bilgiler bulunuyor. Söz konusu bilgilerin eksik olması durumunda genellikle işletme sahipleri CVleri dikkat almaz ve aday işe alınma şansını kaybeder. Bu noktada adayın unutmaması gereken CV’nin aynı zamanda bir reklam aracı olduğudur.

    Başarılı bir CV’de özgeçmiş içeriği maksimum 2 sayfa ile sınırlı tutulmalı, sektör konusunda edinilen tecrübeler net bir şekilde aktarılmalı, eğitim durumu ve iletişim bilgileri eksiksiz bir şekilde belirtilmeli, referanslar ve fotoğraf mutlaka eklenmeli, hazırlama esnasında A4 kağıdı tercih edilmelidir. Bunun yanında CV’de adayı anlatan yazıların birinci tekil ya da üçüncü tekil ağızla imla kurallarına uygun bir şekilde hazırlanası gerekir. CV hazırlamak konusunda herhangi bir tecrübesi bulunmayan adaylar şuradan bakın.

    CV Maker’la İş Hayatında Bir Adım Önde
    CV Maker iş hayatında aktif rol almak isteyen adayların profesyonel CVler hazırlayabileceği bir internet sitesidir. Siteye çok makul bir ücretle kayıt olan adaylar istedikleri kadara CV hazırlama imkanına sahiptir. Bünyesinde yüzlerce şablonu bulunan CV Maker aynı zamanda CV hazırlamak konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan adaylar için örnek sunmaktadır.

    Hazırladığınız CV’yi hem mail atmanıza hem de bilgisayarınıza indirmenize olanak tanıyan platformda kullanıcılar, CV’lerini Fransızca ve İngilizce olarak da indirebilmektedir. Profesyonel CV hazırlamak isteyen adaylar Cvmaker.com.tr adresi üzerinden platforma erişim sağlayabilir.

    Yine Beykent Üniversitesinin Kişisel Gelişim ve Kariyer Birimi tarafından hazırlanan cv hazırlama sayfasını da inceleyebilirsiniz.