engelleme seçenekleri
Hayat karşısında, belki daha minicik sayılabilecek oyunlar bunlar, kendime durum bildirimi yaparken kullandığım tek kelimelik cümle.
Hayat karşısında, belki daha minicik sayılabilecek oyunlar bunlar, kendime durum bildirimi yaparken kullandığım tek kelimelik cümle.
entry akışı (yeni)
klasik görünüm
-
blog sözlük itiraf
Giderken çalan o sezen aksu şarkısı çok iyi düşünülmüş. Bunu yazmadan gidemedim
-
random gülme
Klavyede harflere düşünmeden basamadığım için defalarca denediğim halde bir türlü beceremediğim gülme şekli. En fazla h ve a harfine bir sürü basarak "çok güldüm" diyebiliyorum. '*'
-
yirmilik diş ağrısı
Bu hafta içinde kurtulacağımı umduğum ağrı. İkisi gömülü olan bu dört dişten aynı anda kurtulacağım için seviniyorum ama korkmadığımı söylesem ağır yalan olur. (bkz: yirmilik dişi çektirmenin ağrısı) '*'
-
fark edilmemek
Bazen çok üzerken bazen çok işime gelen durumdur. Gülen yüzüme karşılık beklediğim ortamda fark edilmezsem üzülürüm elbette. Ama bulunmak zorunda olduğum bir topluluk var mesela, ben onlar yok gibi davranıyorum onlar da beni fark etmiyor (gibi yapıyorlar bence), çok başarılıyız hiç zorlanmıyoruz. '*'
-
en son satın alınan kitap
Üstü kalsın (c. Süreya), böyle söyledi zerdüşt (nietzsche), bulantı (sartre), korkuyu beklerken (o. atay), tutunamayanlar (o. Atay). (bkz: fuar gören masum köylü)
-
değeri ölünce anlaşılan insanlar
"Ölüler yaşayanlardan daha çok çiçek alır. çünkü pişmanlık, minnetten daha güçlüdür." (anne frank) sözünü aklıma getiren kişiler.
-
mutlu olmak için gerekenler
Gözümün içine bakan bir çift gülen göz.
İçinde bulunduğumuz anın, hayatımızdaki insanların değerini bilmek.
"Güzel ama kusurlu" yerine "kusurlu ama güzel" diyebilmek.
-
rosetta taşı
(bkz: hiyeroglif yazısının gizemini çözen taş)
Mısır'da bir kalenin yapımı sırasında çıkan bir taş. Bulunduktan sonra farklı bölgelerdeki 3 büyük tapınağa gönderilmek için 3 farklı dilde açıklaması yazılmıştır: demotik, hiyeroglif ve antik yunanca. Bu sayede hiyeroglif yazısı çözülmüştür.
-
ars longa vita brevis
(bkz: hipokrat) tarafından söylenen bir söz. Çevirisi "sanat uzun, hayat kısa." dır. (sanat yerine zanaati kastettiğini söyleyenler de vardır)
-
agnodice
Atinalı kadın hekim. Zamanın yasaları yasakladığı için erkek kılığında hekimlik yapmış. Önce erkek olarak kadınlara müdahele ettiği için sonra gerçek anlaşılınca kadın olarak tıp okuluna gittiği için yargılanmış. İki suçun da cezası ölümmüş fakat tedavi ettiği kadınlar ayaklanarak agnodice'i kurtarmış. O günden beri "adalet namustan önce gelir." söylemiyle özdeşleşmiş bir şahıs.
- pek bir şey yok