insan kalp durduğunda mı ölür beyin öldüğünde mi

  • ikisindede ölmez.
    bugün beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin sinir sistemini yeniden canlandırıp hayata döndürme konusunda araştırmalar yapılmaktadır.
    muhtemelen insan kalp durduktan sonra, sinir sistemi hücreleri bozulana kadar hayata geri dönebilir.
  • "o" gittiğinde...
  • Ne beyin öldüğünde ne de kalp durduğunda ölür. Bütün organlar fonksiyonunu yitirdiğinde ölür. Bence.
  • Unutulduğunda ölür. nefes alıp vermeye yaşamak olarak bakmıyorum uzun süredir. sadece "hatırlanmak" önemlidir. isminizi hatırlayan son insan öldüğünde bu dünyada hiç var olmamış olacağız
  • Beyin ölümü gerçekleşmiş olsa bile kalp kanı pompalayıp, dokuları beslediği sürece organlar fonksiyonlarını yerine getirirler. Ve yaşam bilinç kapalı şekilde devam eder.

    Fakat kalp durduğu zaman; kalp vücudun ihtiyacı olan besinleri (oksijen, glikoz...) ilgili yerlere götüremeyeceği için yeterli sürede gerekli müdahale yapılamaz ise, beyin ve diğer organlar da beslenemediği için ölüm denilen olay gerçekleşir.

    Yani beyin ölümü gerçekleşen hastanın yaşamsal fonksyonları devam ederken, (müdahale olmaz ise) kalbi duran bir kişinin yaşamsal fonksiyonları da duracağı için ölüm gerçekleşir.
  • Duygularını kaybettiğinde..
  • Beyin öldükten sonra neyleyim kalbi.
  • ilk hangisinin öldüğüne bağlı. herhangi bir müdahale olmaksızın beyin öldüğünde kalp de kısa bir süre sonra duracaktır. aynı şekilde kalp durduğunda da beyin bir zaman sonra duracaktır. aralarında pek bir fark yok yani.

    ölüme bakış açısı burada çok önemli bence; kalbin atmasını yaşamak olarak kabul ediyorsan sorunun cevabı tabiki de "kalp durduğunda" olacaktır.

    Başka bir açıdan bakacak olursak, beyin ölümü gerçekleşmiş bir hastayı geri getiremiyoruz henüz ama kalp operasyonlarında kalp alınıp başka bir yere konulabiliyor ve suni bir şekilde beyin ve diğer organlara kan pompa edilebiliyor. sonuç olarak hasta tüm fonksiyonları ile hayata dönebiliyor. Yani kalp için bir alternatif çözüm bulabiliyorsun ama beyin öyle değil. Beyin gittiği zaman yerine beynin işlevini yapacak bir cihaz geliştirilemedi henüz. Kısaca, pratik olarak beyinin ölmesi asıl ölüm olarak nitelendirilebilir.
  • Hangisiyle hayatına yön verdiğine bağlı. Eğer kalbiyle hareket ediyorsa, kalbi durduğunda ölür. Mantık adamıysa beyni durduğunda.

    Aslında soru saçma. Adı üstünde, kalbi durduğunda, beyni öldüğünde.
  • Kalp durduğunda ölür. O yuzden tv'lerde "beyin ölümü gerçekleşti" derler. Yani kalp atmaya devam eder.
  • aslında bu kişiler hukuku için de ciddi bir sorundur. mk 28/1 ölümle kişiliğin sonra ereceğini belirtip ölüm anı olarak neyin esas alıncağını belirtmemiştir. bu konuda öğretide de değişik görüşler vardır. ve bazen hukuki uyuşmazlıkların -özellikle de mirasa ilişkin- çözülmesi adına ölüm anının tespiti çok önemlidir.
    kısaca biyolojik ve beyinsel ölüm olarak iki farklı ölümden bahsedilmektedir.
    biyolojik ölüme göre: dolaşım solunum ve sindirimin durması esas alınıyor. beyinsel ölüme göre ise beyin hücrelerinin harap olması. çünkü beyin hücreleri harap olmadıktan sonra diğer sistemleri hala harekete geçirebilme ihtimali mevcuttur.
    organ ve doku alınması, saklanması ve nakli hakkındaki kanunun 11. maddesinde ise biri nörolog veya nöroşirürjiyen diğeri anesteziyoloji ve reanimasyon veya yoğun bakım uzmanından oluşan iki hekimin oy birliğini aramış.
    türk tabipler birliği ise 5 farklı kriter saymış.
    varın siz karar verin bence beyin ölümü daha makul duruyor. ama bunun da yine bi heyet tarafından onaylanması daha isabetli olacaktır.
    (bkz: nöroşirürjiyen)
    (bkz: anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı)
  • Kalp ya da solunum durduğunda ölür.
  • Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mi tavuktan çıkar sorunsalıdır.
    Ancak Kalbin durması sonrasında hemen ölüm gerçekleşmez. Beyne bir müddet daha oksijen gidebileceği için beyin, fonksiyonlarını devam ettirir. Bu müddet 10 dakikadır. 10 dakika içerisinde kalp masajı veya diğer metodlar ile kalp atışı yeniden sağlanmaz ise beyinde hızla hasarlar meydana gelerek ölüm gerçekleşir. Hastanın ölmesi için beyin ölümünün gerçekleşmesi gerekir.
    Beyne kalp masajı ile oksijen taşınması başarılabilinirse bu 10 dakikalık süreç başlamaz. Yani kalbi duran bir hastaya öylece bakmaktansa, nabzını 10 saniye kadar şah damarı üzerinden kontrol ederek kalp masajı yapmak, hastanın hayatını kurtarır. Ben doktor değilim ama ilk yardım eğitimi alan her kişi bunları bilir. O nedenle ilk yardım hayat kurtarır diyerekten sosyal mesajımızı da verelim bu vesileyle.
  • Ruhsal olarak çok kırıldığında bile ölebilir.
  • Beyni olmadan da yaşayabilen çok sayıda insan varken kalp durduğunda demeyi tercih ettiğim sorudur.
  • Nereden bakacağına bağlı. Soyut olarak mı? Somut olarak mı?
  • Bu şuna benzer bir telefon pilleri olmadığında mı çalışmaz yoksa işlemcisi olmadığında mı.
  • "Bu Bey'in ölümü, beyin ölümü ile gerçekleşir." herkes kendi araştırmasını yapsın. :)
  • Kalp öldükten sonra beyin yaşasa ne
  • fişi çekildiğinde.

    misafirlikteyiz. o zamanlar atari var çökmüş oynuyoruz. birden ekranın kararması ve bir ses 'haydi kalkıyoruz artık, başka türlü bırakacağınız yok.'
/ 2