arapçada büyük harf olmaması

  • arapça’da bir harfin tek bir formda yazılabilmesi durumudur.
    ***
    türkçede Allah yazarken a büyük yazılırken (saygı amacı güderek), kuran’da Allah kelamı farklı renkle (genellikle kırmızı) yazılır.

    edit & büdüt: birtakım eklemeler.

    arap harfleri başta-ortada-sonda farklı yazılır, ancak bunun büyüklük-küçüklük durumuyla ilgisi olmadığından bahsetmemiştim, mesela bütün harflerin ortada yazılış halleriyle arapça kelimeleri yazamazsınız ancak tüm harfler büyük olarak latince yazabilirsiniz. yani farklı konular özünde.
    bir arap harfinin başta farklı yazılma sebebi latincedeki büyük harf ile alakalı değil, mesela elif harfi her yerde aynıdır latincedeki büyük harf gibi düşünürseniz kelime ortası büyük harf gibi olur, tabii aslında böyle bir durum yok sadece alakası olmadığının kanıtı olsun, ee sonuçta müddei iddiasını ispatla mükelleftir.'*'
    yani arapçada harfler başta-ortada-sonda tek formdadır, büyüklükleri yerlerine göre değişiklik arz etmez.
  • anlayamıyorum ben. mal mıyım bilmiyorum ama anlayamıyorum.

    Arapça ile kuran'ın ne alakası var. konu arapça mı kuran mı yapmacık kaygılar mı?

    Arapça'da büyük küçük harf yoktur. birçok dilde yoktur. saygı amacı güdülmez. saygı duyarsın ayrı konu. özel isimler bazı dillerde büyük harfle başlar. bu saygıdan değil özel harf tanımından kaynaklanır.
    saygı harfleri büyütüp küçültmeyle ölçülmez. 1.

    kuran milyar kez basılmıştır. milyar tane yayınevi basmıştır. hepsi farklı bir dizayn getirmiştir. kimi örneklerindeki renklendirme saygıdan değil imlemek içindir. 2.

    ayrıca. (bkz: sesin kulak organı vasıtasıyla duyulması)
    e peki sonra? ne yani?
  • Büyük harf, küçük harf yok ama başta, ortada ve sonda yazılışları var. Harfin kelimedeki konumuna göre yazılışı değişiyor. Yani tek formda değil diye biliyorum.