ekşi sözlük


  • ekşi sözlüğü iki döneme ayıracak olursak;
    1. ssg dönemi (yükseliş)
    2. ssg'nin sözlüğü kanzuk dayıya teslim etmesi (büyük sızış)

    kanzuk dayının sözlüğe yenilik diye dinamikleriyle oynayarak resmen ticarethaneye dökmesi yeter de artar bile. tanıdığı birkaç yazar dışında tanıyıp mesaj atmadığı yazarların kaliteli yazılarından telif ödemeden para kazanması (bkz: ekşi şeyler), (kendisi de avukat) ne derece hukuki ve etik kendisi ne diyor bilmiyorum. bilmiyoruz aslında çünkü dürüm yemekle meşgul. "sözlük inciye benzeyecek" diye çaylak alımlarında erkek çaylakların direkt reddedilip yazarlığa alınmaması zaten başlı başına bir haksızlık. lakin çaylakların bu konuda yazabileceği başlık açabileceği kendilerini gösterebileceği bir platform da yok öyle.

    hele ki kendi hakkında eleştiriyi hiç kaldıramayan dayımız kafasına göre (gerçekten kafasına göre) yazar alıp, atayıp, uçurması ekşiyi bildiğin bizim ülkeye çevirdi. ortamlarda "yok düşünce özgülüğü yok hukuk..." hatta "çok muhalifiz sosyalistiz ooh süper sosyalistiz..." diyerek sözlüğe kapitalizmi getirmiştir. evet.

    velhasıl ekşinin bu hali bildiğin "the wolf of wall street" i canlandırıyor gözümde. leo nun yanında duran klasik korku filmlerinde ilk ölen karakter tiplemesi arkadaşı nasıl her şeyin içine ediyorsa, kanzuk dayımız da ssg nin yaptığı güzelim kutsal bilgi kaynağını nasıl hacet yerine çeviriyor aklım almıyor. utanmasa siteye her girenden 1 lira alacak. kolonya peçete falan da vermez öyle yani.

    bu arada arkadaşlar ben dahi anlamındaki d'eyi ayırmayı unutmuşum, siz anlarsınız artık :)