instagram


  • İlk çıktığı zamanlarda “Bu ne işe yarıyor acaba“ deyip bir hesap açtığım, hiç bir işe yaramadığını anladığımda, kullanmaktan vazgeçtiğim uygulama.

    İnstagram değil, sosyal medya hesaplarının hepsini gereksiz buluyorum. İnsanların bahanesi çok; gündemi takip ediyorum, arkadaşlarımla konuşuyorum gibi. Gündemi takip edebileceğin bir çok bağımlısı olmayacağın site mevcut. Arkadaşlarınla konuşman ve mesajlaşman için, telefon numarası üzerinde arama ve mesajlaşmada icat edildi, yanlış bilmiyorsam. Allasen hiç tanımadığın, hiç görmediğin, hiç sesini duymadın bir insanın fotoğrafları, yazdıkları, çizdikleri seni neden bu kadar ilgilendiriyor.

    Bir gerçekten daha bahsetmek istiyorum izninizle. Bugün yeni bir din yayınlasan, insanların 90%’si Bi git ötede yayınla dinini diyeceği, hatta yüzdenin daha yüksek olacağı su götürmez bir gerçek. Peki dinin amacı nedir?(bkz: Kitle kontrol). Ama iyi yazılmış bir uygulamayı kabul ettirmek, büyük kitlelere ulaşmak hiç zor değil(bkz: İnstagram )(bkz: Facebook) ismini bile bilmediğim bir sürü uygulama vs. Biraz düşünün derim.