not good müzeyyen is this just kitsch


  • ön ek: eksileyen arkadaşları özellikle bekliyorum.
    kendisiyle uzun uzadıya sohbet etme imkânı bulduğum yazar. sözlükle gayet ilgiliydi gitmeden önce, sözlüğün ileriye taşınması adına emek veren sayılı yazardan biriydi. yönetimle uyum içindeydi, samimi tutumlarından dolayı mutluydu. burada çok saygın insanlar tanıdığını ve çoğu bloga abone olduğunu, çünkü yazıları çok beğendiğini söylediğini özellikle belirtmek isterim. biraz sonra yazacaklarım ise, konuşmamız sonrasında yazdıklarını düzenlemesiyle ortaya çıkmıştır. kendisinin izni ve bilgisi dahilinde bunu yayınlayacağım.
    "Birkaç gündür sözlükte tarafıma muhalif tavır takınan, kişi ve kişilere herhangi bir provakatif yazım dili benimsememe rağmen beyan ettiğim fikirlere haddini bilmeden ve kiminle konuştuğuna dair herhangi bir akıl yürütemeyen kişilerin verdiği rahatsızlık ile bir önceki gece "Dünün en iyileri" kategorisinde şahsım ve karşı tarafın başlıkları altında sözlüğün birinci ve ikinci en beğenileni olması ve bundan daha acı verici olanı bilgi içerikli girilerin herhangi bir aksiyon alamaması hasebiyle sözlükten ayrılma kararı aldım, Türkiye'nin içinde bulunduğu kavga ve kavgaya olan ilgi ile bu iklimden nemalanma hastalığının böyle narin ve henüz taze bir sözlükte dahi iş yapabilmesi beni üzdüğü gibi, bundan sıyrılmanın en iyi yolunun gitmek olduğuna karar verdim. Bir konuya daha değinmem gerekir ki; Blog sözlük ben ve benim gibi konuyu derinlemesine ele alan, kaynaklarla konuya kimlik katan yazarlarla bir mertebe kazanamayacak olsa dahi, aksi görüşe hakim hayatını belli başlı mottolara sıkıştırmış "özet geç" kitlesi ile kişilere mahsus eksiklikleri acımasızca ve görgüsüzce insanların yüzüne vuranların bu aciz tutumu ile de bir yere varamayacaktır. Blog sözlük'ü her zaman takip edeceğim, sözlüğün safra keselerinden arındığı, taraf olmaktan sıyrıldığı ve tartışmadan beslenmeyi bıraktığı bir evrende görüşmek üzere. Belki bu yazdıklarım dahi biz bir avuç insan için fazla iken ve birilerimiz bu yazılanları okumaya yeltenmeyecekken, size kısa bir özet geçeyim;
    Beni ya da yazdıklarımı hor görmekte ısrar edenlere kızmıyorum, zira Bill Arnett'ın da dediği gibi "Cehalet ile açıklayabileceğin bir şeyin ardından; Kötü niyet arama" iyi niyetinizden şüphe duymuyor, keyifli vakitler diliyorum."