mangal


  • turistik bölgelerde kesinlikle yasaklanması gereken, her şehirde taş çatlasın 4-5 tane yerde izin verilmesi gereken lanet bir et pişirme yöntemi.

    bugün turistik bir bölgeye gittim. bölgeye gelmeden önce yolun sağında ve solunda ormanlar var lakin bölgeye yaklaştıkça ağaçlar seyrekleşti ve o mangal yapıla yapıla eskitilen toprak görünümü ortaya çıkmaya başladı. pazar günü olduğu için baya fazla kişi o bölgeyi ziyarete gelmiş, kalabalık yani. neyse bi' baktım bölgeye girmeden hemen önce ki her yer, mangal bölgesi haline getirilmiş. öyle iğrenç bir görüntü vardı ki sorsan turistik bölge değil parkın yanındaki yeşillik alan. %80'i evde giydiği pijamadan hallice eşofmanla gelmiş zaten. hava zaten grileşmiş ve iğrenç bir koku kaplamış.

    o güzel yeri de bu soktuğumun geleneği yüzünden mahvetmeye başlamışlar. hadi mangal yaparsın anlarım bari şu işi adabıyla yap. ormanın ağzına sıçıp, öküz gibi yedikten sonra siktirip gitme. adam gibi bir kıyafet giy, temiz bir şekilde zıkkımlan, kirini çöpünü götüne sok ve siktir git. ne diye oba kurmaya gelmiş gibi hareketler sergileyip, camış gibi yayılıyorsun ve bizi o sıcakta mangal kokusuyla iyice bunaltıyorsun?

    bazen düşünüyorum ki, bu milletten adam olmaz. istediğin kadar uğraş, ne siyasileri ne vatandaşı. hiçbir halt olmaz bu halktan. böyle öküz geldiler, böyle öküz gidecekler.