kabus


  • Bu saate uyanmama ve uyuyamama neden olan rüya çeşidi. Büyülü bir rüya idi. Bugün neden bunu gördüğüm konusunda alakasız yorumlarım tabiki var. Bu entryi bilgi vermek amacıyla değil not düşmek amacıyla yazıyorum.

    Alakasız yorumlarımdan başlayalım. Bizim bir dermatoloji hocamız var ve kendi takı takmayı abartmayi seviyor sanırsam. kadın böyle olunca mistik bir havası oluyor. Arkadaşlarımla geçen bir muhabbet esnasında bu hocanın evde büyü yapan ya da mükemmel tarot falı bakan biri gibi göründüğünü falan konuşmuştuk. Bugün, yani aslında dün, kendisini kantinin girişinde tatlılara bakarken görmüştük ve gerçekten mistik bir havası vardı. Rengarenk bir etek giymişti, çok ince olmayan ama ince gibi görünen bir etek. Üzerinde siyah uzun kollu bir şey vardı. Ve boynunda da değişik kocaman bir kolye. Tatlılara bakıyordu ama gerçekten akşam eve geçince iki tarot bakıp üç beş büyü yapacakmış gibi görünüyordu. Bu arada tabiki kadının tarotla büyü ile işi var mı bilmiyorum, sadece gizemli bir havası var onu açıklamaya çalıştım.

    Saçma olacak ama diğer bir sebebim de geçtiğimiz haftasonu abimin düğünü oldu ve uzun dönemdir görmediğim akrabalarımı gördüm. Kesinlikle akrabalarımdan birinin büyü ile suçlamak istemiyorum ama daha önce bu tarz vukuatlarda bulunanlar vardı o yüZden emin olamıyorum. Tabi hocamın fonksiyonu sadece bana büyü şeysini hatırlatmış olması nedeniyle yazdım. Geri kalanı ile alakasız aslında'*'.

    Büyü yasaklanmış bir iş olsa da insanlardan bazıları denemeye devam ediyor yahut öğreniyor öğretiyor. Kimle konuştuysam büyünün gerçek olduğunu ama bu işlere bulaşmaması gerektiğini söylüyor. Benim düşüncem ise biraz daha farklı. Tabiki gidelim büyü kitaplarını alalım öğrenelim yapalım demiyorum. Söylemek istediğim biraz daha farklı. Şimdi, benim inanmış olduğum her şeyden üstün bir yaratıcı var değil mi, bu yaratıcının gücü her şeye yeter ve ondan izinsiz bir şey asla meydana gelmez. Büyü yapılmış olsa dahi masum konumunda olduğum için yaratıcımin beni koruduğu ve buna izin vermediğini düşünürüm. Sonuçta alakasız herhangi bir insan tutup büyü yapabilir. E madem benim zaten çok az etkili olan cüzi iradem bu sebeple tamamiyle rafa kalkacak! Bu şekilde de bir hayat var olmasının amacı (yaratıcıyı tanımak ve ona ibadet etmek) ortadan silinecek. Çünkü cüzi iradem başkasının isteği ile elimden alınmış. Bu şekilde düşünmüş olduğum için de bana büyü yapılıp yapılmadığını dert etmiyorum. Ona güveniyorum ve gerçek manada ona sığınıyorum.

    Konu neydi ne oldu. Görmüş olduğum bir kabus vardı ve şu an onu yazmak istemiyorum. Unutmak istiyorum, kabus sonuçta. Üzecek bir olay. Kimse kabuslu günler geçirmesin!