ölmeden önce izlenilecek diziler listesi


  • başka sözlüklerde de paylaştım, burda da böyle bi paylaşayım hepsini toplu.

    --- spoiler ---
    band of brothers: 2. dünya savaşını anlatan bir dizi. ilk bölümde karakterlerin adını hatırlamakta biraz zorlansanız da son bölümde hepsini ezberlemiş oluyorsunuz. 10 bölüm.

    breaking bad: izlenmesi gereken diziler kataloğuna girer. adamlar imdb'de falan birinci. güzel dizi. bir insanın kötü yola nasıl sapabileceğini anlatıyor. listeye ekleyin.

    dexter: bir seri katilin bakış açısından işliyoruz diziyi. ara sıra kendi kendine konuştuklarını duyuyoruz. güzel dizi. izlemeniz şiddetle önerilir.

    friends: komedi dizilerinin sümme haşa, ilahıdır. komedi dizilerindeki en büyük gelişmeyi göstermişlerdir. diğer diziler friends'ten esinlenerek yahut faydalanarak yapılmıştır.

    fringe: iyi dizi. kafayı sıyırmış bilim adamı bir baba ile iq'sü çok yüksek oğlunu anlatıyor. bildiğiniz bilim-kurgu. zaman yolculuğu falan da var. değişik icatlar da var. david bowie - the man who sold the world çalıyor bir bölümde.

    hannibal: lecter hannibal ve will graham'ın red dragon adlı kitaptan uyarlanma dizisidir. kuzuların sessizliği de aynı kitaptan uyarlanmıştır. hannibal insan yiyen bir yamyamdır. bu yüzden cannibal hannibal olarak da bilinir.

    house m.d.: topal, egoist, aşırı deha bir doktorun değişik vakaları çözmesinin anlatıldığı dizidir. en güzel bölümleri genelde sezon sonu bölümleridir. 5. sezonda bitmiş gibi yapmış fakat bitmemiştir. 8 sezondur.

    how i met your mother: en iyi komedi dizilerinden biridir. karakterler yakın arkadaştırlar. friends'in çakması denebilir. kendine özgü, kendini izlettiren bazı özellikleri vardır. gülmek isteyenler izlemeli.

    lost: bir devir açan dizidir. ilk sezonu aşırı iyidir. bir ara türkçe dublaj olarak türkiye'de yayınlanmıştır. fakat dublaj önerilmez. kendi dilinde izlenmesi daha makbuldur. son sezonlarda kötüleşmesine rağmen bazı sahnelerde eski çekiciliğini korumuştur.

    mad men: askerde kimliğini değiştirip başkası kılığına bürünen bir adamın hayatı anlatılıyor. aynı hataları nasıl tekrar tekrar yaptığı ve kendisini sürekli kötü yola süreklediği durumlar var. en sonunda çareyi yoga'da buluyor ama. 7 sezon.

    person of nterest: yapay zekanın da duygusal olabileceğine bir örnek olan dizidir. bir hacker'ın bir cia ajanını kiralamasıyla başlar. bu 2 yoldaş dizi boyunca insanları kurtarır, bazılarını öldürür. "irrelevant" yani devletin ilgilenmediği suçlara engel olurlar. 5 sezon. final efsanedir. ağlamayan adamı ağlatabilir.

    prison break: yakın zamanda yeni sezonu başlayan dizidir. michael scofield'ın hapise girip girip kaçmasını anlatır kısaca. 4 sezon çekilip bitmiştir. 2 bölüm de finali açıklamak için sinema tarzında çekmişlerdir. şimdi ise sonunu değiştirip 5. sezonu yayınlıyorlar.

    arrow: dc dizi evrenindendir. ilk 2 sezonu fena olmamasına rağmen 3-4'te bozmuştur. 5'te toparlamış gibi yapmıştır. hakkında hayırlısı. fakat bu diziye başlayan takıntılı arkadaşlar birkaç diziyi daha izlemek zorunda kalacaklardır.

    better call saul: breaking bad dizisindeki saul goodman'ın birkaç yıl önceki hayatı anlatılıyor. breaking bad'in başka bir örneği aslında. iyi bir insanın nasıl kötü biri olabileceği. sonunu biliyoruz fakat nasıl olacağı merak söz konusu. bekleyelim görelim.

    legends of tomorrow: arrow ve flash izlediğim için mecburiyetten izlediğim dizi. efektler falan her şey berbat. oyuncu kadrosu güzeldi. fakat sarmadı babam sarmadı. takıntılıysanız mecbur izleyeceksiniz yapacak bir şey yok. bağlantılı dizi.

    fargo: her sezon farklı bir olayın anlatıldığı bir dizi. ilk iki sezonda tarihleri farklı olaylar anlatıldı. 3. sezon da yeni çıkmaya başladı. filmi de vardır bir de. sonuç olarak izleyin. güzel dizidir.

    fear the walking dead: the walking dead kadar ilgi görmeyen dizidir. yahut ilgi görüp de beğenilmeyen. ileride bağlarlar mı iki diziyi orası muallak. ama izlemek zorundayız. çünkü takıntılar bizi alır götürür.

    game of thrones: şimdi o kadar dizi upladım, bunu yazmazsam olmaz. game of thrones george martin'in kitabından esinlenen bir dizi. olayları olabildiğince benzer anlatıyor. fakat farklılıklar da yok değil. izlemeyen kalmadı denilecek kadar ünlü bir dizi. fakat herkesin yorum yapmasından dolayı diziden biraz soğumuşluğum var. tabi ki izlemeye devam edeceğim. ama kimseye game of thrones izliyorum demem. sanki bir suçmuş gibi geliyor artık.

    house of cards: amerikan başkanlığına kadar her yerde bir oyun olduğunu anlatan, parodi mi gerçek mi diye düşündüren bir dizi. ana karakterimiz frank underwood ara sıra kameraya dönüp konuşmasıyla ilgi topluyor. dizinin ilgi çeken yanlarından biri de bu. güzel bir dizi. sanırım sezon 5 çıktı daha izleyemedim. sonuç olarak; orospu claire.

    lucifer: kovulan şeytan. nam-ı değer lucifer morningstar. şeytan dünyaya gelmiş. tam emin değilim ama dc karakteri olması lazım. güzel dizi. gideri vardır. 2 sezon şu an. devamı gelecektir diye umuyorum.

    agents of s.h.i.e.l.d.: şu an 4 sezon olan bir dizi. marvel sinematik evreniyle tam anlamıyla bağlantılı. avengers'da öldü gösterilen phil coulson burada baş rol oynuyor. aslında ölmemiş falan. samuel l. jackson da arada gözüküyor falan. marvel dizisi. bağlantı işte mecbur izleyeceğiz.

    daredevil: marvel dizilerinin gözümde değeri olan bir tanesidir. yeni bir devir açmıştır. jessica jones, luke cage, iron fist ile devam etmiştir. fakat öbürleri o kadar sarmamıştır. hepsini bir dizide birleştirecekler diye duydum. güzel olur.

    jessica jones: daredevil'den 1 sene sonra çıkarılan marvel dizisi. yani şimdi fena değil. david tennant falan oynuyor. ama ne biliyim olmadı sanki.

    mr. robot: mr. robot dizisi çok ayrı bi dizi. şimdi elimizde bir 1. sezon var, ki dillere destan. son bölümde fight club'ın sonunda çalan where is my mind şarkısının piyanoyla çalınması falan efsane. sonra 2. sezonun başında bi batırıyorlar. ama sonra düze çıkıyorlar. güzel dizi, izleyin.

    narcos: kolombiya'daki uyuşturucu satıcıları ve bunlarla uğraşan polislerin hikayesi tarzında bir dizi. ilk 2 sezonda baş rol karakteri pablo escobar bilindiği üzere öldü. 3. sezonda da diğer uyuşturucu üreticilerle uğraşacaklar sanırım. neyse bekleyelim.

    shameless us: abd'de yayınlanan uyarlama dizi. aslında shameless us olarak adlandırılması gerekir ama neyse. işte bildiğin fakir insanların hayatı. amerika'nın da fakiri var abi. her yerde fakirler var. ırk ayrımı yapmayacaksın onlar da fakir olabiliyor.

    sherlock: sir arthur conan doyle'un kitaplarındaki sherlock holmes'ün zamanımıza uyarlanmış halidir. şu an 3'er bölümden 4 sezon artı bir bonus 13 bölümü vardır. bitti falan diyorlardır fakat inanmayın. devamı gelecek diye düşünüyorum. resmiyette bitmedi.

    supernatural: ingilizce'yi geliştirmek için birebir olan dizidir. oturun izleyin 12 sezon hey maşallah. işte 2 kardeş var sürekli canavarları falan avlıyolar. başlarından büyük işlere kalkışıyorlar. şeytanlar, vampirler, melekler, tanrılar, her türlü bok var. izleyin. karakterler çok sevilir.

    the big bang theory: gayet iyi bir komedi dizisidir. iq'ları fırlak adamların yaşamını örnekler. bir de komşu kızı vardır ki yeni taşınmış "penny". sonra ana karakterlerden leonard bu kıza vurulur falan. neyse öyle devam ediyor işte. sheldon var bir de. en bayılınabilecek karakter. bu diğerleri gibi de değil tam iq.

    the flash: yav işte arrow izliyorduk yanına bir de bunu çıkardılar. baktık bağlantı var devam. izledik güzele kayıyor ama arada bozuyor da falan. ama nabalım izleyeceğiz takıntı işte. 3 sezon şu an devamı gelir herhalde.

    the walking dead: robert kirkman'ın aynı isimli çizgi romanından uyarlanma dizidir. çizgi romanla birebir bağdaşmaz fakat olaylar benzer ilerler. çizgi roman daha çarpıcıdır. karakterler daha gerçekçidir. dizi de fena değil oturup izliyoruz işte. bir de fear'ı var. ilerde birleşirse süper olur.

    true detective: fargo gibi bu da her sezon farklı hikayeyi işleyen bir dizi. ilk sezonunda o zaman kariyerinin en iyi dönemini yaşayan matthew mcconaughey oynuyor. bir de sihirbazlar çetesindeki adam ismini unuttum. ve sezonların ikisinde de bir giriş müzikleri var efsane. zamanında bu dizi tutar dediğim dizilerden. ve tuttu da. izlenir.

    2 broke girls: eh işte seviyesinde bir komedi dizisi. şahsen ben kızlar için izlemiştim. şu an izlemiyorum tam vaktim yok. 6. sezon galiba. iyi işte ya arada aşırı güldürüyor arada aşırı soğuk espriden bitiyorum. ama izlenir.

    supergirl: berbat. tek kelimeylen berbat. cidden güzel değil. altyazı bile çıkarmıyorlar arşivleyemiyoruz. o kadar kötü. ne güzel 17 bölüm bağlamamışsın diziyi. niye flashı oynatıyosun arkadaşım. takıntılı insanları hiç mi düşünmüyosun. gözlerim kanıyordu en son.

    legion: daha başlamadım, kenarda duruyor izlenecekler listesine ekleyin iyi dizi diyorlar.

    westworld: öahhaaa. ahan bu diziyi de izleyin de görün yorum yapmıcam.

    --- spoiler ---