blog sözlük itiraf


  • + abi avrupa bizi kıskanıyor yauv
    - neyimizi kıskanıyor mesela?
    + köprüleri, yolları.
    - avrupa'da yaşadın mı veya dünyanın başka bir yerinde bulundun mu?
    + yok

    sizin ben beyin kıvrımlarınıza tüküreyim tiksinç herifler sizi.

    gün geçmiyor ki bu sözleri duymadığımız bir alan daha olmasın. seçim rüzgarı seçmenlerin götünü başını savurmaya başlamış yakında bitecek bile.

    bak kardeşim. güzel kardeşim. aslan kardeşim.

    dünyada kıskançlık üzerine yaşayan, şov peşinde koşan, çıkarcılığı şiar edinmiş, milli yakıtı gaza gelmek olan çok az topluluk var ve bunlar avrupa'lılar değil. evet bildin sik kafalı sen ve senin gibi ortadoğunun pisliğinde doğmuş hödüklerden bahsediyorum.

    ne kadar kolay değil mi?

    gıybet. çekemiyorlar biziiiii. kıskanıyorlar biziiiii demek. neyini kıskanacak olum senin? borçlarını mı kıskanacak? kadın cinayetlerini mi kıskanacak? vasat altı yaşamını mı kıskanacak? genetik kodları çöple eş değer olan halini mi kıskanacak?

    asıl kıskanan sizsiniz ve nankörsünüz. politika nedir bilmezsiniz. düşman kazanmayı, gavur demeyi, ötekileştirmeyi, onlar ateyiz demeyi bir bok sanırsınız. öğrendiğiniz üç beş söylemesi kulağa hoş gelen kelimeyle entelektüel olduğunuzu sanırsınız çünkü lümpensiniz. şehit kelimesinin içini boşaltırsınız. kendinizi dünyanın devi sandığınız esnada askerlerinizi toprağa verirsiniz ve bunu normal görürsünüz. onurunuz ancak bu kadar işte. kanıksar ve susarsınız. kendinizi avutursunuz.

    sen sus liboş kardeşim. sen sus. hayat senin sandığın kadar pembe ve güzel değil. demokrasiyi azınlığı ezmek, çoğunluk olup başkalarını bastırmak olarak görenler yerine otursun.

    türk olamadınız. kendi geleneklerinizi yaşatamıyorsunuz. arapçısınız. korkaksınız. itaat etmeyi mücadelenin yerine seçiyorsunuz. kendi yaptıklarınıza gurur duymuyor geçmişle övünüyorsunuz. bir bok değilsiniz. hayatta çok az şey başarabiliyorsunuz.

    anatominiz bozuk. tuvalette sıçmayı spor sayıyorsunuz. kendinize değer vermiyorsunuz ki başkalarına veresiniz. kitap okumuyorsunuz. araştırmıyorsunuz. düşünmüyorsunuz. cahilsiniz. bilmediğiniz konuda bizler gibi susup dinlemek yerine her konuda konuşabiliyorsunuz. uzman sizsiniz.

    dünyanın çok gerisindesiniz ama iş lafa gelince sizden süperinin olmadığını iddia ediyorsunuz.

    yok olacaksınız. ben de yok olacağım. doğa bizi yutacak. siz hayalini kurduğunuz cenneti düşleyeceksiniz ama avcunuzu yalayacaksınız. inandığınız tanrı varsa şayet sizin gibi çıkarcıları ayıklayacak.

    bıktırdınız insanları. hırslarınızdan, cehaletinizden, özensizliğinizden yıldırdınız.

    azınlık kaldık. düşünen, anlayan, sorgulayan, buraları seven, benimseyen, doğruyu yanlışı objektif değerlendirenler olarak az kaldık.

    demokrasi aptal toplumlarda demagogların elinde bir silaha dönüşür demiş hegel. pek sevmem hegel'i ama bu konuda katılıyorum.

    siyasetiniz yerin dibine batsın. genciz ve ne kadar yaşayacağımız meçhul. kaygılanıyoruz, önümüzü göremiyoruz, n'olacak acaba diyoruz. siz istediğiniz olmadığında mazlum, yetki alınca zalimsiniz. günün birinde devranın değiştiği vakit görüşmek dileğiyle.

    o zaman hiçbir şey lehinize olmayacak.