1 nisan ülker reklamı



  • (bkz: paranoya)ların pençesinde kıvranan yurdum insanının izledikten sonra kendisini (bkz: hafakan)lar basmasına neden olan reklam filmi.

    topluma sürekli; bizi yok edecekler, bizi hedef alıyorlar, bizi şöyle yapmak istiyorlar, yenmeyiz-yedirmeyiz, içmeyiz, uyumayız türü açıklamaları aşılayıp, toplumun psikolojisini bozmanın neden olduğu bir paranoya var ortada, bu tespiti yapmak lazım. evet, toplum olarak psikolojimizin bozulduğu zaten artan antidepresan kullanımından belliydi de, ülkenin topluca tımarhaneye döneceğini düşünmemiştik. ki artık emin adımlarla ülkeyi tımarhaneye çevirme yolunda ilerliyoruz. klişe olacak belki ama, hayaldi gerçek oldu, hatta olacak.

    öte yandan manyak mısınız tepkisini hiçbir zaman bu kadar çok kişiye verdiğimi hatırlamıyorum. gecenin bir vakti, mutlu huzurlu bir şekilde açmışım tanburi cemil bey dinliyorken -ki şu anda da dinliyorum- peşpeşe gelen mesajlarla bu reklam filminden haberim oldu. yani siz bu reklam filmini yaymasanız, kimsenin haberi olmayacaktı. yani ülker markası öteden beri bu ülkede bilinir de, ülke gündemine oturacak kadar önemli bir marka olduğunu düşünmüyordum.

    özetlersem...

    bu reklam filmi çok tutar hacı, ki tuttu bile. insanların paranoyalarını ticarete çevirerek ülke gündemine oturan ülker'i tebrik ediyorum (mu acaba, hayır şiddetle kınıyorum, ayıp bir şey bu).

    bu arada sakin olun beyler, hanımefendiler. dinleyin, gevşeyin biraz, bu kadar yüklenmeyin kendin,ze... kurdilihicazkar peşrev