öğrenci klişeleri


  • (Sınavdan bir gün önce)
    Saat 16:00 : Öğrenmeyenci bugüne kadar hiç çalışmamıştır. Bu son günün vücutta oluşturduğu hormonal etki ile aşkla şevkle kitapları onüne koyar ve kendini - kaba tabir ile - inek gibi hisseder. Ve yavaştan okumaya notları okumaya başlar.

    Saat 17:00 : Öğrenmeyenci eline aptallaştıran cihazı almış çoktan almış, arkadaşlarına birkaç " bakığn lağn beğn çalışıyoğrum " temalı fotoğraf göndermiştir. Telefonun elde olduğu süre dahil, öğrenmeyenci kendini acaip ders çalışıyor zanneder.

    Saat 20:00 : Öğrenmeyenci bu saat dilimine kadar yemeğini yemiş, molasını (!) vermiş vaziyettedir. Masanın başına tekrar oturmuştur. Saat ilerledikçe konu yoğunluğundan dolayı öğrenmeyencide telaş havası başlar. Adrenalin seviyesi yükselir. Konulara hızlı hızlı göz atılır.

    Saat 00:00 : Öğrenmeyenci daha önce dersi dinlemeyip bugüne kadar hiç tekrar yapmadığı için konuları ne yetiştirebilmiş ne de çalıştıklarından bir şey anlatabilmiştir. Dersten zayıf not alma kaygısıyla kopya hazırlanmaya başlanır. Aptallaştıran cihaz yanından hiç eksik olmaz ve aynı türden olan arkadaşlarına " kankağ nabicaz, göte geldik" bu ve türevi mesajlar atar. Artık bu saatten sonra bir bok olmayacağına karar verir ve yatağa girilir.

    Sınav saati : Çok klişe olan bir durum yaşanır. Sınavı çok kil bir hoca gözetler. Kopya kağıtları boşa gider. Öndekinden, sağdakinden, soldakinden ve arkadakinden kopya alma çabaları başlar. Nihayetinde doğru düzgün bir kopya alınamaz ve sınav batırılır.