mustafa kemal atatürk


  • (bkz: #58148)

    kaynak olarak verilen videoyu sonuna kadar izledim, bahsi geçen kamâl ve mustafa kemal atatürk karşıtı söylemler 4. dakikaya kadar devam ediyor. kanıt diye sunulan videodaki eleman şair, avukat ve siyasetçidir, hiçbir tarih eğitimi almamıştır kısaca bilirkişi değildir. kamâl ismi de chp'nin 1935 yılında açıkladığı ve büyük ünlü uyumuna uygun olması için kamâl olarak yazılmış bir kelimedir.

    mustafa kemal atatürk kendi dinini açıkladığını iddia edilen kitap şeref aykut isimli bir siyasetçi tarafından yazılmıştır. ne chp ne de mustafa kemal atatürk ile alakası yoktur.

    gelelim videodaki diğer yarmalıklara;

    dakika 2:22: programın başında "nüfus cüzdanında ismi kamâl'dır" diyor, daha sonrasında mustafa kemal atatürk'ün nüfus cüzdanı ekrana geliyor, eğer ağır derecede miyop değilseniz ya da halisünasyonlar yaşamıyorsanız babalar gibi kemal yazmakta cüzdanda.

    dakia 3:10: mustafa kemal atatürk 2x2 179 eder gibi bir şey dese herkes onaylardı gibi bir laf ediyor. dediğim gibi tarihçi olmadığı için konuşması safsatadan ibaret bir insan ama hadi önümüze birileri kanıt diye koymaya çalıştığı için cevap arayalım. Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası kurulduktan sonra kaç cumhuriyet halk fırkası teklifi reddedilmiş, ismet inönü ve mustafa kemal atatürk gibi iki can dostunun arası neden bozulmuş?

    aynı yazarın benim blogumda bulunan mustafa kemal atatürk ile ilgili yazdığı yorumu da aşağıya aynen kopyalayıp yapıştırıyorum:
    --- spoiler ---
    Güneş diye nitelendireceğimiz pislikler o kadar çok ki balçıkla sıvayacağınız küçüklüğe getiremezsiniz ne kadar uğraşırsanız uğraşın. Pislik pisliktir. Yapan daha da pisliktir.
    --- spoiler ---

    kısa özet: yazar kişinin kanıt diye sunduğu şeylerin aslında hiçbir şeyi kanıtlamadığı, saf ve içi boş bir nefret ile saldırmaya çalıştığı kişinin '*' bok at izi kalsın ile alaşağı edilemeyeceğini de anlayamayacağı sabittir.