11 ocak 2017 kozmetik gümrük zammı


  • sinekten yağ çıkarma faslının en son ayağıdır. türk insanı genel olarak temizliğine pek önem vermediği için etkisi azmış gibi görünse de teker teker bütün kalemleri zorluyor hükümet.

    şu anda bu durumun müsebbipleri debelenip duruyorlar, çaresizce girilen çıkmazdan çıkış yolu arıyorlar. iktidarlarının ilk yıllarında uyguladıkları doğru politikaların tamamından döndüler. dolaylı vergilere sarılarak referanduma kadar tutunmaya çalışacaklar. şu an ortada adı konmamış bir kriz durumu var. insanlar da bu durumun yavaş yavaş farkına varıyorlar. ülkede faaliyette bulunan hemen her sektörden birçok temsilci de bu konuda hemfikir. henüz bir temsilcisi değil, fakat öğrenci olarak gözlemcisi olduğum denizcilik sektörü de krizlerden geleneksel olarak en büyük darbeyi yemektedir. 2008 krizinden sonra dünya genelinde belini bir türlü doğrultamadı. işverenler artık yeni eleman yetiştirme, ar-ge çalışması yapmayı bırakıp sadece çeyreği kurtarmaya çalıştıklarını her fırsatta dile getiriyorlar.

    freni boşalmış kamyon gibi hızla uçuruma doğru ilerliyoruz. bu kamyonun kasasından atlamaya cesaret edip ufak sıyrıklarla atlatacaklara ne mutlu...