2017 türkiye iç savaşı


  • çıkması için büyükbaşların istemesinin yeterli olacağı savaş.

    3 gün sonra cuma namazında bomba patlar.
    al sana islamcı ve islamcı olmayan kesimler arası iç savaş.
    halkın kapasitesi, cahilliği son derece yeterli.

    reinada ölenlere medyanın şehit dememesinden ben çok kıllandım aga. şimdiki aşamamız "şehit ölenler" ve "şehit olmadan ölenler" ayrımını yerleştirmek. çünkü ölenleride sınıflandırmazsanız, "insanımız öldü" fikrini orospuya çevirmezseniz iç savaş çıkarmak zorlaşır.

    sorunun özü "ifade özgürlüğü" ve "suçun bireyselliği" kavramlarının toplumda özümsenmemiş olmaması.

    örneğin mahmut ünlü "yılbaşı kutlayanlar kafirdir" demiş, birisi reinada 40 kişi öldürmüş, o yüzden mahmut ünlü tayfası cinayete azmettirmiş. bu şekilde düşünebilen insanlar iç savaşın kaynağıdır.
    suç bireyseldir, git tetiğe dokunan adamı yakala yaw. adam dini kriterler çecevesinde dini yorum getirmiş. inanırsın inanmazsın senin bileceğin iş. mermi sıkan adamla bağ kuruyorsan daha çok iç savaş görürüz biz.

    bende "futbol takımı tutanlar gerizekalıdır diyorum", bunu gerçekten özel hayatımda sohbetlerde falan ciddi şekilde dile getiriyorum. eee şimdi beşiktaş saldırısı yapan adamdan benmi sorumluyum ?

    modern ülkelere bakın "ifade özgürlüğü" ve "suçun bireyselliği" ilkelerinden ne olursa olsun taviz vermezler. bizde bu kavramlar diğer birçok kavram gibi alayın orospusuna döndüğü için başımız terördende kurtulmaz, iç savaşda her zaman tehliek olarak önümüzde durur.

    yeterki istihbarat, ordu yönetimi, siyasetciler bunu istesin. belkide iç savaş ortamına girmeden güneydoğunun bölünmesini engelleyemeyiz diye düşünecekler bilmiyorum. belki 15 temmuzu yapan perinçek askeri kanadı "fetocuları temizledik, iç savaş ve darbe yapıp dincileride bu arada temizleriz devletten" diye düşünecektir. yada benim şu an tahmin edemediğim herhangi bir amaçla devlet iç savaşı isteyebilir.

    herhangi bir sebepten dolayı istenirsa 2-3 ay sürer sokakta insanların birbirini vurması kıvamına getirmek.

    edit: yayın yasağı gelmemeside ilginç. ölenler şehit olmayınca yasağada gerek yok sanki.