askerleri canlı yakma videosunu yalanlayan video


  • ancak gerçek videoyu izlemeyenlerin inanacağı videodur.
    VPN kullanmadan doğrudan indirebileceğiniz linkler mevcut. 3-4 dakika boyunca yakın çekim yanma görüntüleri var.

    5 sorum var hakim bey ;

    1) 3 gün interneti kapatıp, konuyu soran gazeteciyi tehdit edecek kadar bu konuyu ciddiye alan devlet neden 3-5 tane profesyonel kuruma (tayyipten emir alan tübitak olmasın lütfen) inceletip video montaj raporunu yayınlamıyor ?

    2) montaj videosu yayınlayacak adam 1080p kalitede ve güneş altında güçlü ışık altında yayınlamaz. düşük çözünürlükte ve güneş battıkdan sonra hava kararma öncesi yayınlarki kalite düşüklüğü montajın fark edilmesini zorlaştırır. UFO videoları resimleri o yüzden genelde düşük kalitededir. görsel efektlerin zor yapıldığı jurassic park ilk filmde, dinazor sahneleri gece yaşanıyordu ve efektler fark edilmesin diye yağmurda yağdırıyorlardı genelde.

    3) işidin 40-50 tane infaz videosu var. acaba hepsimi sahte ? adamlar yüzbinlerce insanın ölümünden sorumlu iken neden sahte video hazırlasın 50 tane ? ayrıca bu 50 videoda dünyanın her ülkesinden insan var. bizim salak tübitak değil ama o ülkelerde bağımsız video işleme uzmanları, görüntü işleme konusunda makaleler yayınlamış prof'lar neden bu video montajdır diye tek bir ciddi iddiada bulunmadı ?

    4) diğer 50 video gerçek ama bizim askerlerin yakılma videosu sahte deniyorsa, işid bunu neden yapsın ? zaten 38 askeri (esiri) suriye'de mermilerle bombalarla öldüren örgüt, 2 tanesini yakmaktan neden korksun ? ayrıca sadece türk askerine montaj video hazırlayıp, "işid türkiye'den korkuyor" imajı oluşmasına neden izin versin ? adamlar halepten kovuldu, el-bab son kalelerden birisi suriye'de onlar için.

    5) aynı sahneyi hem sağdan hem sol taraftan kaydedip ard arda gösteriyorlar videoda. aynı sahneyi hem sağdan hem soldan kamera kaydedecek şekilde video montaj yapabilmek teknik açıdan o kadar zorki, bunu yaptılarsa "avatar 2" görsel efekt ekibini transfer etmişler demektir. o yüzden vizyona girmiyor "avatar 2" demekki. montaj yapacak adam neden aynı sahneyi 2 farklı kamera ile kaydetsin ?

    adamlar montaj olmadığına ikna etmek için gazetecileri kaçırıp, onların gözü önünde infaz edip, sonra gazetecileri serbest mi bıraksın ? gerçi öyle yapsalarda konuşacak gazeteci kalmadı ülkede.

    sorun burda videoyu herkes izlesin, akp 3-5 oy kaybetsin değil. sorun 2016 yılında yazılı medya ve internette, cumhuriyet tarihinin en büyük sansürünün tehdit ile yapılması. adam canlı yayında bunu soran gazeteciyi tehdit ediyor. bu siyasi ortamın devamı onbinlerce askerin ölmesinden daha tehlikelidir. çünkü bu siyasi ve korku atmosferi devam ederse, suriye'deki 500.000, ırak'taki 1 milyon insanın öldüğü senaryoları bizde yaşayacağız.

    insanlar bu sansür ve baskıyı görsün, anlasın diye videonun fazla kişi tarafındna izlenmesi arzulanıyor. çünkü mevcut ortamda videoyu izlemeyen birisine videonun gerçek olduğuna, baskı ve sansürün ortaçağ avrupa seviyesine gelmek üzere olduğuna ikna edebilme şansımız yok.

    video linkini facebook sayfamda 12 kişiye gönderdim (önce sordum, isteyen 12 kişiye gönderdim) bir tanesi bile bu montaj abi diye dönmedi.