tasavvuf


  • bid'at ve hurafelerle dolu olan, islam'ın özü -tevhid akidesi- ne bile alternatif olduğu düşünülen yeni bir akide(vahdet-i vücut) uyduran, islam ümmeti'ne hiçbir faydası olmamış ancak kafirler tarafından sevilen ve cici görülen ayrıca desteklenen (unesco'nun 2012'yi mevlana yılı seçmesi), hak-batıl senteziyle insanların önüne sürülmüş apaçık bir sapıklıktır.
    tasavvuf'un, tevhid'e bakışı : tevhid ve şirk gibi temel kur'ani kavramları, nafile ibadetler kadar bile önemsememek, din ve takva adına bile bazı şirk ve haramları tavsiye etmeye kalkmak, allah'ın yarattığı bazı şahısları veya varlıkları allah'a benzetmekten çekinmemek.
    dinin kurallarını önemsememek: şathiye, sekr hali, istiğrak, cezbe vb. şekillerle dinin hükümlerini çiğnemeyi normal saymak; şeriatı basite alacak ve onu kabuk kabul edecek ifadelerle esas önemli olanın tarikat ve hakikat olduğu iddiasında bulunmak, allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenlere ciddi bir tavırda bulunmamak aksine onları desteklemek, pasifliği, zilleti, zalimlere seyirci kalmayı ve görevini yapmamayı sabır zannetmek.
    uydurma ibadetleri: resulullah'ın sünnetinde bulunmadığı halde, ibadet diye yapılan ve tavsiye edilen nice hususlar, mesela sema ayini, rabıta, hatme(hacegan hatmi), uydurma sözlerle ve sünnette olmayan uygulama şekilleriyle zikretmek, kabirlerden tevessül eden kabirperest anlayış, yüz suyunun hürmetine inanmak.
    zikir anlayışı: kur'anın 30 civarında farklı anlamda kullandığı zikr'i sadece dille belirli lafızları söylemek şeklinde anlamak ve kur'an ve sünnette olmayan ifadeleri zikir ibadeti diye uygulamak.
    şefaat anlayışından, cihad anlayışına; gaybden haber almalardan, şeyhlerden tevbe almalara kadar birçok şirk unsuruna tasavvuf bataklığında yer verilmiştir.
    "hakk'a batılı karıştırıp da, bile bile hakkı gizlemeyin."(bakara/42)
    kendilerini islam'a nispet edenler, önce kendisini ve çevresini bu batıl zihniyete karşı korumalıdır. kur'an ve sünnet çizgisini tekrar hayatına ve giderek tüm dünyaya hakim kılmak için tüm imkanlarını seferber etmelidir. bu müslüman'ın hayatının anlamı ve yaşama gayesidir.