modern insanın konuşacak ciddi konusunun olmaması


  • ciddi bir sorundur.

    ekşiyi zaten geç çöp oldu orası.
    etrafımdaki arkadaş ve akrabaların ortalaması cahillikten öküzlük seviyesine ineli onyıllar oldu.

    bu sözlükte de yada diğer sosyal medya ortamlarında konuşulan konular çok yüzeysel.

    - ona buna laf sokma
    - boş siyasi tartışmalar
    - popüler kültür gündemi
    - endüstriyel spor gündemi

    liste uzar gider. çözüm başlık engellemek değil.
    ülkenin ve insanlığın bu kadar sorunu varken neden ciddi konularda ciddi çözümler üstüne
    konuşamıyoruz ? neden ciddi projeler, çözümler ortaya çıkmıyor ?
    kesinlikle salak olduğumuzdan değil, aramızda zehir gibi zeki insanlar var.
    sorunların farkında olan insanların sayısıda az değil.

    insanlar birde sokağa çıkalım bağırıp çağıralım metoduna inanıyor. bu açıkca salaklıktır, inanın zaten sayısı az olan muhaliflerin gazını almak için bu gösterileri istihbaratın organize ettiğine inanıyorum.

    başka bir grup change.org'da imza atalım birşeyler değişsin, imza sayısı 100 bin oldu yok beşyünbin oldu yok eşşeğin şeyi oldu. lan orda 10 milyon imza toplansa ne olacak. neyi değiştiriyorsun ? atılan kaç imza bir karşı fikirde insanın görüşünü değiştiriyor ? ben söyleyim change.org'da 10 milyon imza toplansa 1 tane karşı görüşten insanın fikri değişmeyecek. change.org gibi insanların muhalefet etme enerjilerini sonuç getirmeyecek şekilde bitiren siteleride istihbarat kurmuş olabilir.

    "anayasada change.org'da toplanan imza sayısı bu kadarsa meclis o konuda kanun teklifi verildiğini varsayar ve öncelikli görüşür"
    diye bir madde varda haberimizmi yok ?

    mesela gündemimiz neden şunlar değil ?
    - marketlerde modifiye nisaşta adına GDO gıdalı binlerce ürün var.
    - belediyeler sebze haline gelen sebze meyveyi neden zehir kalıntısı kontrolü yapmıyor ?
    - merkez bankasında 100 milyar dolar varken bu para neden halkın yaşam kalitesi için kullanılmıyor, bu paranın var olma amacı ne ?
    - lise öğrencileri neden 4 işlemi bilmiyor ve bu 15 senedir böyle.
    - neden tıp fakülteleri kontenjanları açılıp doktor sayısı 5'e 10'a katlanmıyor ? her meslekten onbinlerce, yüzbinlerce insan yetişiyorda neden doktor yetiştirmiyoruz ? ölmek üzere olan insana olay yerince anında müdahele edilebilmesi için her ambulansda neden doktor yok ? her ambulansa doktor koymak için doktor sayısını sanırım 5'e katlamak lazım. eee katlayalım o zaman, salakmıyız biz ? 400.000 polis 700.000 özel harekatcı, 3 milyon solitare oynayan memur varken çokmu zor doktor sayısını arttırmak. küba sağlık sistemini inceleyin. adamlar yurtdışına doktor ihraç eder noktaya gelmiş.

    gerçek sorunlar için gerçek çözüm önerilerinin konuşulmaması sebepleri konusunda tahminlerim şöyle ;

    - günümüzde devlet organı hayatın her alanını kontrol edip yönetiyor.
    - devlet o kadar güçlüki devlete rağmen hiçbir çözüm ve proje yürütülme şansı yok.
    - devlet kendi siyasi görüşüne aykırı hiçbir projeyi, insanlığı kurtarcak olsa bile yaşama şansı vermiyor. bunuda polisiyle yargısıyla baskıyla yapabiliyor.
    - devleti kimin yönetileceğine karar verecek ülke halkının ortalaması çok cahil ve umursamaz. konuşarak fikirlerini değiştirip ve sonucunda daha kaliteli devlet yöneticilerinin başa geçmesini sağlamak pratikde mümkün değil.
    -modern insan (sen ben hepimiz) aslında son derece umursamaz ve egoist. gerçek çözüm üretecek idealizm hiçkimsede yok. insanlar sorunlar üstüne muhalif ağızla konuşup birde sosyal medyadan beğeni toplayınca kendi adına düşen görevi yerine getirdiğine inanıyor. o iş öyle değil kardeşim, emek verceksin, zaman ayırcaksın kıçını sandalyeden kaldırıp.

    1. çözüm önerim "insan müfredatı projesi"

    çözüm alternatif bir müfredat oluşturup, çocuklara 7 yaşından itibaren gerçek sosyal dersleri youtube eğitim videoları ve online sınav sistemi ile öğretmek olabilir. devletin okullarına gidip, tv olan evde büyüyen her insan evladı çarkın egoist bir dişlisi olacaktır. mesela alternatif müfredat olarak aidiyet nedir, aidiyet eksikliği insana neler yaptırır, istihbarat örgütleri insanları nasıl yönlendirir, çevre/gıda sağlığı gibi yüzlerce gerekli konular açık öğretim fakültesi gibi okutulacak çocuklara.

    bu müfredat siteminin adıda "insan müfredatı" olacak. soranada devletin müfredatı insanları koyun gibi sürüleştirerek, köpek gibi birbirini öldürterek, koala gibi tepkisiz bırakarak hayvanlaştırıyor, biz yeniden insan olmayı öğreticez diyeceğiz.

    bu müfredat sistemi ilkokul 1'den başlayıp lise sona kadar her sene değişik derslerle desteklenecek.
    bu müfredat sistemini oluşturalım ben çocuğuma hergün 3 saat video izletip, online sınavlara girmesinide sağlayacam, gerekirse öğleden sonra okulada göndermem. ama bu müfredatın yazıp çizip daha sonra eğitim videolarını oluşturalım desek, online sınav uygulamasını yazalım desek, emek verecek hiçkimseyi bulamayız. üniversite öğrencileri bile genelde en fazla boş vakti olan insanlar olduğu halde bu tür sosyal projelerde kılını kıpırdatmıyorlar. sorsan hepsi sokakta bağrımıştır yada change.org'da yüzlerce imza atmıştır.


    2.çözüm önerim doğrudan demokrasini pratik uygulanması

    doğrudan demokrasi mobil uygulamasını pratiğe geçmesi bir nebze düzelme sağlayabilir. avrupada korsan partinin her seçimde oylarını yükseltmesiyle eninde sonunda doğrudan demokrasiyle yönetilen ülke örneklerini göreceğiz. belki o sistem gelebilirse bize, bir nebze ülkeyi düzeltebilir.
    doğrudan demokrasi önce belediye, işci sendikaları, meslek odaları gibi ufak kurumlardan başlayacak. TBMM ve devlet son aşama olacak. hangi siyasi görüşten olursa olsun, 5 seneliğine yetkiyi devrettiğiniz kişi vampir gibi sömürüyor ülke kaynaklarını.

    başkada çözüm göremiyorum.

    edit: imla hatası