nusr-et


  • kaliteli iş yaptığı aşikar fakat, yaptığı işin ederi o olmadığının kanaatindeyim. türkiye gibi geri kalmış ve gösteriş meraklısı ülkelerde bunun gibi bir çok örnek gösterilebilir. çünkü, insanlar paraları varsa değerli olduklarının ve saygı duyulduklarının inancında. sonucunda da paralarını orta yerlerde sırf gösteriş olsun diye saçmaktan çekinmiyorlar. bunu iyi bilen marketing uzmanlarıda bu insanları s*kmekten çekinmiyorlar. nusr-et sadece kasaptan bozma bir steakhouse değildir. arkasında çok daha büyük detayların döndüğü kurumsal bir şirkettir.

    avrupada böyle şeyler yok tribine girmek istemiyorum ama orada yaşayan insanlara baktığınızda insanlar ihtiyaç dahilinde alışveriş yapıyorlar gidipte "oha iphone 7 çıkmış 6s'i satmam gerekiyor" gibisinden düşünceleri yok. çünkü kendilerini diğer insanlara paralarıyla kanıtlama çabaları yok. sizin starbucks'tan 10 liraya aldığınız kahveye insanlar 1- 1.5€ hadi max. 2€ sahip olabiliyor. çünkü, o işletmenin orada olma amacının sadece hizmet etmek olduğunu biliyorlar.

    türkiye'deki ulan en düğmelisi benim olsun, en pahalısı benim olsun anlayışının hiç bir zaman değişmeyecek olması ise yine yürek burkan ayrı bir detay. bunların yerine sanat'a ve bilim'e değer verilseydi, bu ülke çok daha ileride olurdu. maalesef lüks araçlara binmenin, penthouse'larda oturmanın, en iyi cihazlara sahip olmanın değer gördüğü aptal bir türkiye'de yaşıyoruz.