başka sözlüklerden başlık araklamak


  • hakkında 1 cümleyle kesin yargıya varılması mümkün olmayan durum.

    size şöyle bir örnek vereyim:
    günlük hayatta kurduğumuz cümleler, bizden önce başkaları tarafından kurulmuş mudur? örneğin, "bugün zaman ne kadar hızlı geçti" deseniz arkadaşınıza. o da size "bence de öyle" dese. bu cümleler bir yerden kopyalanmış cümleler midir yoksa kişilerin içinde bulundukları durum ve konuma göre doğal olarak oluşmuş özgün cümleler midir?

    başka sözlüklerden başlık araklamak derken, başka sözlükten kasıt 17 sene önce kurulmuş malum sözlük sanırım. eğer siz kalkıp da türbülansa girmiş bir uçakta ateist yoktur başlığını blog sözlük'te açarsanız başlık araklamış olursunuz eyvallah fakat beyoğlu esnafının iflasın eşiğine gelmesi ya da 12.10.2016 kemal unakıtan'ın vefat etmesi başlığını açtığınız zaman bu kesinlikle başlık araklamak değildir. çünkü bu konular malum sözlük tarafından üretilmiş konular değildir ve sırf orada başlığı açıldı diye biz açmayalım demek, kendi içimizde anlamsız bir konu kısıtlamasına sebep olur.

    özetle, başka sözlükte yapılmış ve ilgi görmüş bir tespiti burada kendi tespitiymiş gibi satmak dışında her türlü başlığı açmak caizdir ve yasaldır. açın, açtırın. başlık bizim olmasa da olur yeter ki entry bizim olsun.