aile ile vakit geçirmek


  • Sevdiğim eylemlerin başında yer alıyor.

    Her akşam saat sekiz civarı koca demlik çay ile salonda oturur bir yandan çay içer bir yandan ordan burdan konuşur diğer yandan tv'de takip ettiğimiz bir şey varsa göz gezdiririz. Çoğu zaman mütemadiyen sakar olan kardeşime takılırken diğer yandan babamın mizacından kaynaklanan durumlar üzerine geyik yaparız. Babamın sürekli bir şeyler yemek istemesi, benim gecenin bir körü helva yaptırmam, annemin bize kızması ama şöyle olsun diye kardeşime tarif vermesi, kardeşimin mükemel yaptığı helvaya rağmen bizim şaka olsun diye yaptığımız olumsuz yorumlara komik tepkiler vermesi ve eski aile hikayelerini anlatıp kahkahalarla güldüğümüz akşamları seviyorum. Eski aile hikayelerinin ne kadar komik olduğunu bilemezsiniz. Bazen geçmişte yaşanan rezil - komik bir an bugün kahkahalarla güleceğiniz bir anıya dönüşebiliyor.

    Aile ile eskiden olduğu gibi vakit geçirmek tamamen kişilere bağlı bir durum. Bizim evde de herkes akıllı telefon kullanıyor fakat yeri geldiğinde oturup sohbet edebiliyor eğlenebiliyoruz. Mesela her akşam babamın pazar sineması yok mu sorusuna geyik yaparız iki dakika da olsa :)

    Şimdi kardeşim mutfakta sütlaç yapıyor. Annem babam ve diğer kardeşim film izliyor bense salona kapısı olan arka odada uzanmış sözlük okuyorum fakat içeriden filme yapılan komik yorumlarını ve kardeşimin sütlaçla ilgili sorularını duyuyorum. Az sonra telefonu bırakıp kitabıma döneceğim. Sonra sıcak sıcak sütlaç yiyeceğim. Sütlacı iştahla yerken kardeşime "sana bir daha mutfağa girmeyi yasaklıyorum" diyeceğim. Sonra annemle bakışıp gülmemek için kendimi tutmaya çalışacağım. Tabii bu sırada kardeşimin sinirlendiğini gördüğüm an kahkahayı patlatacağım.

    Aile güzel şey vesselam. Kıymetini bilmeliyiz :) Hadi bilelim^^'