blog sözlük için öneriler


  • yazarın beyin fırtınası yapması suretiyle sözlüğün gelişimini sağlayacak fikirlerini sunmasıdır.
    Öncelikle çok fazla yazım hatası var. Arkadaşlar etmeyin eylemeyin bu ülkede zorunlu eğitim 12 yıl ve eksiksiz her sene Türkçe eğitimi veriliyor. Eğitim sisteminin açıklarına, sizin denk geldiğiniz o lanet olası hiçbir şey öğretmeyen öğretmene hiç değinmeden şunu rica edeceğim; biraz çaba gösterin. Zaman harcayıp fikirlerinizi yazdığınız platformun adı blog sözlük. İnsan buraya girip de şeyleri birleşik yazan birilerini görmek istemiyor doğrusu. Ayrıca bağzen diye bir kelime de yok. Söylemeden edemeyeceğim lütfen Türkçe karakter kullanın, gerçekten zor değil. Benim sorumlulardan ricam buna bir çözüm bulmaları. Mesela o yanlışı görüyorum ve yapabildiğim tek şey entry eksilemek. Sırf bunun için insanlara mesaj atmak istemiyorum. Belki kalbi kırılır, belki bana sinirlenir. Niçin yanlışı yapan o iken tepki çekme riskini ben taşıyayım ki? Keşke yazım, noktalama yanlışları yapan arkadaşları kibarca uyarabileceğimiz bir uygulama olsa. Tabii “benim hiç yanlışım yok.” diye bir iddiam yok, yanlış anlaşılmasın.
    Değinmek istediğim diğer bir husus da başlıklar. Arkadaşlar hiç mi sözlük okuyucusu değilsiniz? Bu kadar mı bir an önce söylemek istediklerinizi ortaya bırakıp kaçmak istiyorsunuz? Herhangi bir kişiye özel olarak saldırdığımı düşünmenizi hiç istemem asla böyle bir niyetim yok fakat bu gözler (bkz: Youtuberların yüzde doksanı) diye başlık gördü. Yani bir insanın şu başlığı okuduğu zamana, tıklayıp sayfayı yüklediği internete, geçirdiği duygusal değişikliğe yazık. Rica ediyorum daha fazla denetim yapılsın başlıklara dair.
    Üçüncü olarak şunu da dile getirmek istiyorum. Daha önce defalarca söylendi fakat bu konuda pek bir değişim göremiyorum. Şahsen ekşi sözlük başlıklarının gündeme çekilmesinden rahatsızım. Hani bir mevzu olur, gelişmedir burada da konuşulsun diyerek başlık açılır anlarım ama “kadınların bıkbıkbık olması” ya da “erkeklerin çok cıkcıkcık olması” gibi başlıklar görmekten gerçekten yıldım. Burada herkes ekşi sözlük’ten geldi demiyorum ama blog sözlük bir ara davet kodu paylaştı. ben de cinsiyetçi sözler ve küfürlerden yıldığım için belki daha samimi bir ortam bulurum umuduyla buraya geldim. İyi ki de geldim diyorum ama bu tarz başlıklar tepkimi almıyor değil.
    Umarım kimseyi kırmış olmam ve yanlış anlaşılmam. Zaten bu platformu sevmesem zamanımı harcamam, hoşuma gitmeyen şeyler de bu kadar gözüme batmaz. Sözlüğün daha da iyiye gitmesi için küçük önerilerde bulundum kendi adıma.