sözlüğün foruma dönüşmüş olması


  • * ya da dönüşmeye başlaması şeklinde iyi niyetli bir düzeltme yapacağım başlıktır.

    İnsanların birbirleriyle iletişim kurma, daha samimi bir ortam oluşturma isteği doğal karşılanabilir. Yalnız belirtildiği üzere sözlük formatı altında olunca ister istemez blogsozluk kimliğinde kaymalar oluyor. Blogsozluk çatısı altında aktif olan yazarlar kendini bu ortamda diğer sözlük platformlarından daha samimi hissediyor olabilir. Aslında kötü bir durum değil bu. İnsanların kendilerini rahat hissetmesi ifade etmek istediklerini daha rahat ifade edebilmesi ile sonuçlanabilecek de bir durumdur.

    Bütün bunlara rağmen sözlük çatısı altında fakat sözlük formatına halel getirmeden de bu işin orta yolu bulunabilir diye düşünüyorum. En azından (bkz: #101916)'da değinildiği üzere "format arası" bir bölüm oluşturulabilir mi diye ben de merak diyorum doğrusu.

    Bütün bu eleştirilere rağmen üyeleriyle birlikte şekillenen, evrilen ortamların tek bir formatta hayatını sürdürmesinin de oldukça güç olduğu kanaatindeyim. İnternet ortamında öne çıkan çoğu sözlüğün belli aşamalarda şu anda blogsozlüğün geçtiği yollardan geçtiğini düşünüyorum. Entryleri sayesinde ufkumuzun açıldığı üyeleri de klavye başına davet ediyorum. :)