yabancı dil öğreneceklere tavsiyeler

  • benim gibi bir türlü öğrenemeyenler için gerekli olan başlıktır.
  • öğreneceğiniz dil konuşulan dizi, oyun vs. oynayın. izlediğiniz diziyi yabancı dil altyazılı izlemeyi deneyin.
  • Bence Gramer tabii ki önemli ama kelime öğrenmeye ve de yabancılarla mutlaka pratik yapmaya çalışın yoksa öğrendiğiniz gramer pek işe yaramayabilir...
  • ben de denedim, öğrenemiyorum zannederken öğrenmişim, sinan canan'ın değişen beynim adlı kitabını okuduktan sonra her şey çok anlam kazandı, niye mi?

    sinan canan, beynin kaportacısı, profesor doktor, saygıdeğer bir abimiz, nörobilimci, beyinci bir insan, beyin hakkında ne derse dikkat kesilmeniz gereken bir zat. bu zat diyor ki, anlamasanız da ingilizce konuşma dinleyin, şarkı dinleyin hatta söyleyin, hatta ingilizce sallama şarkılar yazın, atın, internetten güzel kızlarla chat yapın, çünkü beyin öğrenme konusunu bir ihtiyaç olarak hissederse, siz hiç farkına varmadan kendi kendine öğrenecek.

    nasıl tencereye yağ, salça, fasulye, soğan atıyoursunuzi annemiz onu iki üç kez karıştırınca misss gibi kuru fasulye oluyor, aynı şekilde siz ingilizce filmi, şarkıyı, diziyi, muhabbeti kafaya atınca beyin de onu düzenleyip, tertipliyor ve sonra bir de bakmışsınız hii do you want chat filan demeye başlamışsınız. öğrenmeyi öğrendikten sonra yaptığını şeyler anlam kazanıyor. ne olacak beeeeaaa demeyin, yolda giderken basit ingilizce hikayeler dinleyin, kısa ingilize hikayeler okuyun, bakın bir zaman sonra kendi kendinize anlamaya başlayacaksınız.

    bu beyin denen sünger var ya, inanılmaz yetenekli bir şey, yeter ki iplerini salıverin
  • Kesinlikle duolingo.com 'u tavsiye ediyorum. size gramer öğretmez, konuşmayı öğretir. Bir dili öğrenmek için çok güzel bir başlangıçtır.
    (bkz: fransızca)
  • yüzyıllardır öğrenmeye çalışan biri olarak site tavsiyesi vereceğim. www.readitenglish.com
    efenim bu siteye girip önce seviyenizi belirliyorsunuz ve ardından ilgi alanınıza göre deneme/makale okuyorsunuz. bilmediğiniz kelimenin üzerine tıklayınca anlamını öğreniyorsunuz. Bu kelimeler hafızaya atılıyor ara sıra karşınıza çıkıyor "ne öğrendiğine dön bir bak istedim" dercesine yokluyor. Bu sayede okumanız gelişecektir.
    her gün düzenli olarak okuduğunuz zaman ilerlemeyi göreceksiniz.
    Söyleyeceklerim bu kadar.
  • bir dili öğrenmek isteyen sürekli onunla haşır neşir olmalı diye düşünüyorum, dizi, müzik, kitap, gerekirse bir zaman sonra telefonun dili
  • öĞRENİLMESİ EN KOLAY 10 DİL İLE İLGİLİ ŞÖLE BİR youtube videosu VAR.
    dualingo
  • 1-İlk önce öğreneceğiniz dilin kurallarını sorgulamayın. Bizim dilimizde bu böyle dediğiniz anda öğrenme şevkinizi kırarsınız.
    2- Olmuyor diyip bırakmayın. Beynin o dili kabulleniş süresi var. Belli bir yerden sonra beyninizde bir şartel varmışta, sanki biri onu kaldırmış gibi hissedeceksiniz. Bir anda ben ne kadar çok şey biliyormuşum aslında derken bulacaksınız kendinizi.
    3- Yabancı arkadaşlar edinin. Ortak başka bir diliniz olmasın. (Mesala türkçe bilen biriyle konuşurken, kendini anlatmak için 40 takla atmazsın. onun yerine türkçesini söyler geçersiniz.)
    4- İngilizce- ingilizce sözlük kullanın.
    5- Bol bol okuyun. Okumak bir dilin kurallarını öğrenmek için çok faydalıdır.
    6- Kendi kendinize yaptığınız eylemleri o dille düşünün ve söyleyin.
    7- Tam uykuya dalmadan önce o dille alaka birşeyler okuyun veya dinleyin. Beyin uykuya geçiş süresinde öğrendiklerini,daha sonra çok daha rahat bir şekilde hatırlıyor.
    8- iletişim kurmaktan çekinmeyin. Bol bol konuşmaya çalışın.
    NOt: bunların hepsi tecrübe ile sabittir. Dile karşı hiç bir yeteneğim olmadığı halde, 30 yaşımdan sonra ingilizce öğrendim ve halen öğrenmeye devam ediyorum.
  • (bkz: livemocha)
  • okuduğunuz yabancı kelimeyi hafızanıza yazıldığı gibi atın.
    böyle yaparsanız siz de benim gibi congratulations, nietzsche, shakespeare, marshmallow yazabilirsiniz :)
  • ne kadar bilirseniz bilin sürekli konuşmayı deneyin. hata yapmaktan korkmayın. gülünç duruma falan düşmezsiniz. kimse dil bilerek doğmadı, herkes sonradan öğrendi. telaffuzunuz kötü diye konuşmaktan çekinmeyin. yaptığınız, düşündüğünüz, yaşadığınız her şeyi o dilde düşünün hatta kendi kendinize anlatmaya çalışın o dilde.
  • Biraz temeliniz varsa altyazılı dizi, film izleyin. Ama iyi dinleyerek izleyin. Zamanla söylenenleri anladığınızı fark edersiniz. Herkesin yabancılarla muhabbet etme fırsatı olmuyor. Uygulamalardan da zaman zaman sıkılabiliyorsunuz. En iyisi alt yazı. Tabi bu konuşma için geçerli, gramer öğrenemezsiniz.
  • Ogrenmeyin, disari cikmiyorsaniz bir halta yaramiyor
  • 1. Sevdiğiniz dili öğrenin. Yani hangi dile ilginiz varsa onu. Yoksa bi bok olmuyor. Bi süre sonra işkence çekersiniz.
    2. Niye bu dili öğrenmek istiyorum? sorusuna cevap verebiliyorsanız o dili öğrenmeye başlayın. Yoksa unutursunuz. Beyin kullanmadığı şeyleri unutturur.
    3. Okuyun, dinleyin, izleyin. Güzel kardeşlerim boş bardak bir gün taşar demiş birisi. Bunun olabilmesi için yani üretim olabilmesi ( "speaking ve writing" ) için yapmalısınız.
    4. Nasıl öğreniyorsunuz? Yani yazarak mı okuyarak mı vs. anlıyorsunuz? bunı belirlemeniz lazım.
  • yabancı dil öğrenirken türkçeyi bir kenara bırakmalısınız. en basitinden karşınızdaki hoca size o dersi öğreneceğiniz dil ile öğretmeli. sözlüklerinizde kelime anlamlarınız türkçe olmamalı. bu yaptığınız hataların karşılığını dili öğrendikten sonra konuşurken göreceksiniz...
  • Günlük rutininizin içine dahil edin. Bol bol tekrar yapmak önemli.
    İngilizce öğrenirken kaynak arayışında olanlar için buraya bir link bırakıyorum. ücretsiz ingilizce öğrenebileceğiniz siteler
  • voscreeni kullanıp, anlamadığınız kelimeleri veya kalıpları çevirip not etmek. şahsen ben bu yöntemi kullanıyorum
  • Öğreneceğiniz dil Almanca ise depresyona hazırlıklı olun :)))))))
    Şaka şaka. (Belki de değil) konu Almanca ise gramer önemli arkadaşlar. Yoksa arka arkaya sıraladığınız 1267373 kelime pek bir anlam ifade etmeyecek, Almanlar için "laf salatası" denen nane ortaya çıkacaktır. He bu dediğim yanlış anlaşılmasın "gramer bilmezsen ölürsün!!!1!1!1!!!" Demiyorum, pek tabii hata yapacaksınız (hala yapıyorum) ve konustuğunuz Alman kişisi sizi anlayacak. Ancak yine de bunu minimumda tutmak gerek çünkü Almanca kurallar ve gramer dili, o kurallar bir "pattern" oluşturduğu için varlar; işte İngilizce'den bu noktada bu yüzden ayrışıp zorlaşıyor bu dil; en azından fiil çekimlerini ve verbstellung'u düzgün yapmak gerek.

    Artikelleri de kafaya takmayın, en basiti o. Hadi iyi çalışmalar (:
  • İngilizce için konuşmam gerekirse eğer; gramerden başlayacaksanız İngiliz İngilizcesi öğreten kurumlarlA çalışın. Sanırım British Side İstanbul’da tek.
    Tüm yabancı diller içinse öğreten yerdeki öğreticiler dilin hakimi olsun. Mümkünse Türk öğreticilerden uzak durun. Türkçe anlaşabildiğinizi bildiğiniz öğreticilerle iş yürümüyor.

    Benim öğretmenlerim hep yabancıydı. Bu konuda oldukça şanslı olduğumu düşünüyorum. Öyle denk geldi. Asıl öğretmenim avustralyalı, diğerleri Kanada, Afrika, yeni Zelanda, Mısır ve katarlı idiler. Hepsinin ana dilleri İngilizceydi. İlk bir ay zorlandığımı hatırlıyorum çünkü grameri bile İngilizce anlatıyordu hepsi. Ben nereye düştüm dedim. Sonra baktım konuşmaya başlamışım.

    Kendinizi yeni konuşmaya başlayacak bir çocuk gibi farzederseniz eğer kulaktan duyarak öğrenmek en doğru yöntem. Hepimiz Türkçeyi kulaktan duyarak öğrenip grameri ta ortaokulda öğrenmeye başlamadık mı? Yabancı dil için de aynısı gerekli.
    İngilizce konuşurken cümleleri kafanızda Türkçe kurup sonra İngilizceye çevirmekten de vazgeçin. '*'
/ 2