iş güvenliği ayakkabısı

  • yapı bakımından sert, ağır ve kült bir ayakkabı. estetik duruş ise önemsizdir.
    öncelikli hedef ise sağlık koşullarının sağlanması.

    ayakkabının dış görünüşünün estetiksiz olması da bana volvo üreticilerinin "neden arabalarınız bu kadar şekilsiz" sorusuna verdiği cevabı hatırlatıyor; "çeliği bu kadar eğebiliyoruz"
    öncelikli hedef sağlık bütünlüğü çünkü.

    İç ve dış bileşenlerde ıslaklık olmadığı ve bütünlük bozulmadığı sürece elektrik iletmez, kült-sert yapısından dolayı da ayağa alınan darbelerde hasarı en aza indirir.

    ağırlığı bakımından kullanıcının ayağında çevikliğini engelleyebilecek nitelikte olması ise dezavantaj.
  • Kışlık olanları genellikle ayak terleten ve koku yapan cinsten olan, uç kısmı metal nesne.

    Sağa sola hic korkmadan tekme atabilirsiniz. Ama ayni ayakkabıdan giymiş biriyle kavga etmeyin derim. Zira ortada kaval maval kalmayabilir.
  • ucu metal olan, bana göre şeklen de çok sırıtmayan ayakkabı. hayat kurtarmasa da ayak kurtarır.
  • Ayak kurtaramayan ayakkabidir. Sol ayağımın altından iş botunun tabanını delerek giren iki adet çivi karanlıkta kalmayı fazla sevmemis olacak ayağımın üzerinden yine iş botunu delerek çıktı.

    Tabanı agritir, alt baldirlari kasar, araba sürerken pedalı hissetmenizi engeller. Çok farklı marka ve modelini kullandım. Gerçekten rahat ve guvenlisini bulamadım.

    Isg zorunluluğudur. O güzelim ayakkabı veya botların yerine sahada rahatlıkla ve zevkle çamura sokulur.
  • parmaklara denk gelen kısmı metal olan, fazla ağır ve yorucu bir ayakkabı çeşididir. isg'den köşe bucak kaçan tayfa her fırsatta değiştirir bu ayakkabıları, zira onca saat ayakta durarak ve bedenen çalışarak günü geçiren insanlara artı bir yükü vardır. kokusu, nasırı da cabası. keşke daha hafif ve kullanışlı bir teçhizat sağlansa.